Kopiera VHS-band till dvd

Nu kan du rädda innehållet på dina gamla videoband med hjälp av HP:s nya dvd-brännare.

De gamla VHS-banden är en döende produktgrupp. Snart har alla gamla band fått ge upp för den nya teknik som dvd innebär. Det tar förstås några år till, men på sikt kommer vi inte ha kvar våra gamla videoband. Videobandspelarna utvecklas inte heller längre, men de finns förstås fortfarande kvar i affärerna för den som vill spela in billigt.

Men vad ska man då göra med gamla VHS-band som ska sparas? Det råder HP:s nya dvd-brännare DVD Movie Writer dc3000 bot på. Det är en blandning mellan en extern dvd-brännare för datorn och en dvd-inspelare för video och tv.

Den kopplas till datorn via USB 2.0 och då är det möjligt att bränna dvd med 4x hastighet och cd med 16x hastighet. När det är dags att spela in från VHS flyttas brännaren till videon och kopplas in via de vanliga bild- och ljudingångarna på videon. Det är bara att spela upp bandet i videobandspelaren och spela in på en dvd-skiva.

Med hjälp av ett programpaket är de möjligt att skapa egna dvd-menyer. Räkna med ett pris på omkring 3500 kronor.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Allt om virtuell verklighet

Allt om virtuell verklighet

Vad är virtuell verklighet? Vad kan det användas till? Läs mer om virtuell verklighet och vad det egentligen handlar om.

Läs mer

Flexibel skärm på rulle

HP hoppas att deras böjbara skärmar ska bli bra nog för att fungera i elektroniska böcker och e-tidningar. Så småningom kan de även passa bra i bärbara enheter av olika slag.

Läs mer

Specialglasögon för spel i 3d

Specialglasögon för spel i 3d

Nvidia 3D Vision kräver en bildskärm som klarar 120 hertz. Glasögonen stänger bilden för ett öga i taget och på så sätt upplever man bilden i 3d.

Läs mer

Nyeste

4 tips för att blir en fena på drönare

Det kan vara svårt att lära sig att flyga en drönare. Vi har samlat de bästa nybörjartipsen som visar hur du får en bra start.

Läs mer

En airbag för din smartmobil?

VIDEO: Nu kan du tappa din smartmobil hur ofta du vill - eller kan du?

Läs mer

Kolla e-posten medan du lagar mat

Smartklockor har primärt varit något som suttit på handleden, men nu finns det en som du hänger på väggen.

Läs mer