Full fart i elnätet

Devolo spränger gigabitvallen i nätverk via elnätet.

Det är inte bara trådlösa nätverk som blir snabbare och snabbare med ny teknik, även nätverk via elnät blir allt snabbare. Nu lanserar tillverkaren Devolo elnätsmodemet DLAN 1200+ som är det första att passerar gigabithastigheter, eller närmare bestämt överföringshastigheter på 1200 megabit per sekund vid optimala förhållanden. Rekordhastigheten är möjlig tack vare en kombination av Devolos range+teknik och en ny generation powerlinekretsar.

Elnätsmodemet är dessutom mer energieffektivt än tidigare modeller. Vid användning drar Dlan 1200+ aldrig mer än 4,2 watt, och när den enhet som kopplats till adaptern är avstängd går elnätsmodemet automatiskt ner i viloläge vilket ger en energiförbrukning på endast 0,7 Watt.

DLAN 1200+ har dessutom ett genomgående barnsäkert eluttag, vilket gör att enheten inte blockerar något eluttag. Elnätsmodemen börjar säljas i september och finns som startpaket med två adaptrar för 1300 kronor och enskilda enheter för 700 kronor.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Allt om virtuell verklighet

Allt om virtuell verklighet

Vad är virtuell verklighet? Vad kan det användas till? Läs mer om virtuell verklighet och vad det egentligen handlar om.

Läs mer

Specialglasögon för spel i 3d

Specialglasögon för spel i 3d

Nvidia 3D Vision kräver en bildskärm som klarar 120 hertz. Glasögonen stänger bilden för ett öga i taget och på så sätt upplever man bilden i 3d.

Läs mer

Kopiera VHS-band till dvd

Kopiera VHS-band till dvd

Nu kan du rädda innehållet på dina gamla videoband med hjälp av HP:s nya dvd-brännare.

Läs mer

Nyeste

4 tips för att blir en fena på drönare

Det kan vara svårt att lära sig att flyga en drönare. Vi har samlat de bästa nybörjartipsen som visar hur du får en bra start.

Läs mer

En airbag för din smartmobil?

VIDEO: Nu kan du tappa din smartmobil hur ofta du vill - eller kan du?

Läs mer

Kolla e-posten medan du lagar mat

Smartklockor har primärt varit något som suttit på handleden, men nu finns det en som du hänger på väggen.

Läs mer