Ring styr allt med rörelser

Ring är en liten fjärrkontroll, med vars hjälp du kan styra trådlösa enheter. Nu kan du bli en modern Bilbo från Tolkiens The Hobbit, eller kanske aspirera på att vara Sauron i Härskarringen.

Las Vegas: I stället för guld och diamanter, nästa smycke du borde överväga är en aluminiumring med inbyggd Bluetooth och rörelsesensor. Ring, som ringen passande nog heter, kan styra i stort sett allt trådlöst via rörelser som du själv bestämmer. Man kan nästan tro att inspirationen kommer från Tolkiens trilogi Härskarringen eller The Hobbit.

En ring att sämja dem ...
Det är nästan som hämtat från Härskarringen


Du aktiverar ringen, parar ihop den med din smartmobil eller pekdator, startar appen, sedan är det bara att välja vad du vill kontrollera och med vilka rörelser du vill göra det. Om du till exempel ofta lyssnar på musik i din smartmobil kan en rörelse höja volymen medan en annan sänker den. På samma sätt kan du tänkta och släcka lampor om du har investerat i något av de otaliga trådlösa belysningssystemen. Om du inte har en massa trådlösa enheter går det att köpa till en så kallad Ring Hub, som omvandlar signalerna till infraröda diton, så att du kan kontrollera bland annat TV-apparater och digitalboxar.

Ringen har Bluetooth och rörelsesensor
Ring har inbyggd Bluetooth, en rörelsesensor, vibration, en liten touch-sensorknapp och en LED. På baksidan sitter en dold antenn, och batteritiden går att du kan använda den i 1-4 dagar utan att ladda den. Ring är en japansk produkt som kommer att lanseras på den amerikanska marknaden i mars med en prislapp på lite över 1800 kronor. Däremot finns det ännu inte något datum för en europeisk lansering.

> Läs fler nyheter från CES 2015 här

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Allt om virtuell verklighet

Allt om virtuell verklighet

Vad är virtuell verklighet? Vad kan det användas till? Läs mer om virtuell verklighet och vad det egentligen handlar om.

Läs mer

En airbag för din smartmobil?

En airbag för din smartmobil?

VIDEO: Nu kan du tappa din smartmobil hur ofta du vill - eller kan du?

Läs mer

Klocka med USB-minne

Klocka med USB-minne

USB-minnen har blivit mycket populära på senare tid. Nu är det äntligen möjligt att slippa bära minnet i nyckelringen eller ha det löst i fickan.

Läs mer

Nyeste

4 tips för att blir en fena på drönare

Det kan vara svårt att lära sig att flyga en drönare. Vi har samlat de bästa nybörjartipsen som visar hur du får en bra start.

Läs mer

En airbag för din smartmobil?

VIDEO: Nu kan du tappa din smartmobil hur ofta du vill - eller kan du?

Läs mer

Kolla e-posten medan du lagar mat

Smartklockor har primärt varit något som suttit på handleden, men nu finns det en som du hänger på väggen.

Läs mer