Dammsug via internet

Den kostar betydligt mer än åtskilliga timmars städhjälp men i gengäld är den snygg att titta på. Med den inbyggda kameran kan du hålla ett öga på hemmet fast du är långt hemifrån.

Robotar som klarar av olika hushållssysslor är inte något nytt. Electrolux har ju sin robotdammsugare Trilobite ute i affärerna.

Nu tänker sydkoreanska Samsung överträffa det med en liten dammsugarrobot som inte bara automatiskt börjar städa när ingen är hemma, utan som också kan styras över internet. Medan andra dammsugare bara undviker att krocka med saker, skissar Samsungs dammsugare VC-RP30W upp en bild av ett eller flera rum. På så sätt kan den både hålla reda på var den har varit och var den ännu inte har hunnit dammsuga.

Batterierna klarar ungefär 50 minuters arbete. Sedan åker dammsugaren själv till sin laddningsstation och laddar upp sig så att den kan städa klart.

Roboten är även utrustad med en trådlös förbindelse till internet och den kan programmeras via ett webbgränssnitt. Det sitter en inbyggd kamera i dammsugaren som gör att ägaren själv kan styra den via internet.

VC-RP30W börjar att säljas i Europa senare i år och priset lär hamna på drygt 20000 kronor.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Framtidens mobil får e-bläck i färg

Framtidens mobil får e-bläck i färg

E-bläckteknik kan användas för extremt strömsnåla skärmar för smartmobiler.

Läs mer

Allt om virtuell verklighet

Allt om virtuell verklighet

Vad är virtuell verklighet? Vad kan det användas till? Läs mer om virtuell verklighet och vad det egentligen handlar om.

Läs mer

Två tvättmaskiner i en

Två tvättmaskiner i en

CES: De nya tvättmaskinerna från LG har stor kapacitet, kan tvätta två maskiner samtidigt, och kan styras med mobiltelefonen.

Läs mer

Nyeste

Framtidens mobil får e-bläck i färg

E-bläckteknik kan användas för extremt strömsnåla skärmar för smartmobiler.

Läs mer

4 tips för att blir en fena på drönare

Det kan vara svårt att lära sig att flyga en drönare. Vi har samlat de bästa nybörjartipsen som visar hur du får en bra start.

Läs mer

En airbag för din smartmobil?

VIDEO: Nu kan du tappa din smartmobil hur ofta du vill - eller kan du?

Läs mer