Allt kan bli en högtalare

Nu kan du återvinna tomma plastflaskor, mjölkkartonger och mycket annat och bygga om dem till högtalare. På CeBIT-mässan har vi hittat ett guldkorn som ger ljudet en ny dimension.

Den stora it-mässan CeBIT har precis avslutats och bland alla tusentals produkter som visas upp från hela världen finns det guldkorn som är både roliga och bra.

Ett exempel är Vibroy, som är en liten plastcylinder som kan förvandla de flesta material till fungerande högtalare. Köerna kring det kinesiska företaget Xenics monter var långa när högtalaren fick allt från papperskassar och mjölkkartonger till tomflaskor och bord att börja låta. Vibroy klistras fast på den yta som ska låta och den sägs fungera på i stort sett alla material, bara de kan vibrera lite grand. Enheten drivs av två batterier som räcker i upp till sex timmar. Enligt tillverkaren är Vibroy perfekt för alla som vill ha med sig lite ljud på stranden eller resan utan att för den sakens skull släpa på ett par högtalare. Det behövs ju inte när man lika gärna kan använda kylväskan som högtalare!

Xenic hoppas att Vibroy ska kunna börja säljas i Europa senare i år till ett pris av cirka 300 kronor.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Allt om virtuell verklighet

Allt om virtuell verklighet

Vad är virtuell verklighet? Vad kan det användas till? Läs mer om virtuell verklighet och vad det egentligen handlar om.

Läs mer

Kopiera VHS-band till dvd

Kopiera VHS-band till dvd

Nu kan du rädda innehållet på dina gamla videoband med hjälp av HP:s nya dvd-brännare.

Läs mer

Kamera som ser igenom kläder

Kamera som ser igenom kläder

En kamera som kan "se" narkotika, sprängämnen och vapen dolda under kläder på ett avstånd av upp till 25 meter har sett dagens ljus.

Läs mer

Nyeste

4 tips för att blir en fena på drönare

Det kan vara svårt att lära sig att flyga en drönare. Vi har samlat de bästa nybörjartipsen som visar hur du får en bra start.

Läs mer

En airbag för din smartmobil?

VIDEO: Nu kan du tappa din smartmobil hur ofta du vill - eller kan du?

Läs mer

Kolla e-posten medan du lagar mat

Smartklockor har primärt varit något som suttit på handleden, men nu finns det en som du hänger på väggen.

Läs mer