4 saker du behöver veta om du ska köpa VR-glasögon

Ingen har väl missat trenden med Virtual Reality-glasögon vid det här laget. Planerar du att köpa dina egna VR-glasögon? Här är fyra saker som är bra att veta inför ditt köp.

1 februari 2017

1. Välj rätt VR-glasögon

Fundera på vad som är viktigt när du köper dina VR-glasögon – vart och hur du vill kunna använda dem. Du kan till exempel köpa ett par glasögon som fungerar till din smartphone eller så väljer du ett par som bara fungerar till din Playstation.


2. Pris och kvalitet skiftar rejält

Många företag har hoppat på VR-trenden och säljer idag VR-glasögon. Priset kan variera mellan 200-10 000 kronor, beroende på kvalitet och egenskaper, så det gäller att läsa på innan du gör ditt köp. Har du inte råd att köpa ett par VR-glasögon just nu? Låna pengar på Freedom Finance.


3. Du kan reagera fysiskt

När du testar dina VR-glasögon för första gången kan det vara bra att veta att vissa personer kan reagera fysiskt med till exempel illamående, huvudvärk eller yrsel. Detta är dock individuellt. Känner du obehag ska du sluta omgående.


4. Google cardboard en billigare variant

Google Cardboard är ett tips för dig som vill testa hur virtual reality känns men som inte vill lägga ut flera hundralappar på den här trendiga teknikprylen. Köp den här kartonglådan för cirka 100 kronor och ladda ner valfri app till Google Cardboard, så kan du uppleva VR utan att behöva köpa den dyrare varianten. Här hittar du apparna som fungerar med Google Cardboard.

Kanske är du intresserad av...