Nordea lägger ner banktjänster

Banken begränsar användningen av mobila bankärenden.

Banken Nordea kommer under juni i år inte enbart att lägga ner utvecklingen av sin bankapp för operativsystemet Windows Phone, man kommer även att lägga ner den mobila webbplatsen. Man kommer i stället att koncentrera sig på utveckling av appar för iOS och Android. Anledningen till beslutet är enligt banken att så få använder appen, vilket enligt många Windows Phone-användare inte förklarar varför man väljer att lägga ner den plattformoberoende mobila webbplatsen. Enligt Erik Durhan, presschef på Nordea, beror detta bland annat på nya krav på ytterligare säkerhetslösningar från Datainspektionen.


Varför lägger ni ner den mobila webbplatsen för att i stället begränsa er till plattformsspecifika program?

- Om kunden loggar in direkt på m.nordea.se eller i den gamla hybridappen så är problematiken den samma - inloggningsmetoden måste anpassas för att följa Datainspektionens krav, säger Durhan till PC-tidningen. Samtidigt är det en liten minoritet av våra användare som använder Windows Phone. Därför har vi valt att i nuläget att satsa på utvecklingen av apparna för Iphone och Android-telefoner eftersom en klar majoritet av våra kunder använder sig av dessa plattformar.


Att Mobilt BankID redan idag fungerar mobilt har ni ju redan bevisat med den vanliga webbplatsen, och både Swich och andra bankers Windows Phone-appar bevisar ju att det går att bläddra mellan appar för en genomarbetad mobillösning. Rent tekniskt finns det med andra ord inget som hindrar vare sig en mobil lösning eller en app-lösning?

- För att göra det till en bra användarupplevelse för kunden, krävs ju egentligen även att Mobilt BankID läggs till som en signeringsmetod inne i lösningen, säger Nordeas pressekreterare Petter Brunnberg. Det vore inte optimalt att erbjuda Mobilt BankID som inloggningsalternativ och sen inte ha det som signeringsalternativ vid betalningar utan då tvinga kunden att använda dosan.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Allt om virtuell verklighet

Allt om virtuell verklighet

Vad är virtuell verklighet? Vad kan det användas till? Läs mer om virtuell verklighet och vad det egentligen handlar om.

Läs mer

Framtidens mobil får e-bläck i färg

Framtidens mobil får e-bläck i färg

E-bläckteknik kan användas för extremt strömsnåla skärmar för smartmobiler.

Läs mer

Historien bakom snooze

Historien bakom snooze

En mekanisk väckarklocka från 1956 är anledningen till att vi bara kan sova nio minuter extra.

Läs mer

Nyeste

Historien bakom snooze

En mekanisk väckarklocka från 1956 är anledningen till att vi bara kan sova nio minuter extra.

Läs mer

Ta del av NASA-forskning gratis

Nu kan du läsa var NASAs forskare har upptäckt.

Läs mer

6 saker som gav oss grafiska datorer

När vi i dag styr snart allting genom att peka på en skärm beror det på en rad lyckliga omständigheter.

Läs mer