Mobilare än någonsin

E-post öppnas oftare på telefonen än i datorn.

Vi har blivit mer mobila i våra surf- och mejlvanor och enligt en undersökning som nyligen gjordes av företaget Widespace tittar vi på telefonen så ofta som 150 gånger per dag. Statistiken bygger på cirka 3 miljoner användare och 35 miljoner annonsvisningar per dag.

Den genomsnittlige användaren inleder sin vecka med nyheterna och är mest intresserad av väder på helgen. På lunchen lyssnar man på musik, tittar på börskurserna och löser familjeärenden. På eftermiddagen ökar användandet av sociala medier, man går in på portaler, och besöker livsstilssidor och underhållning. Kvällstid kopplar den typiske mobilanvändaren av med spel, sport och underhållning.

En undersökning som gjorts i ISA visar att 48 procent av alla reklamutskick numera öppnas på en smartphone. Endast 35 procent av utskicken öppnas på datorn och 17 procent på en platta. Den stationära datorn blir allt mer kopplad till arbetet medan mobilen har blivit den enhet vi helst surfar på privat. Om trenden håller i sig kommer datorn att detroniseras som primär surfenhet redan under 2014. På vissa håll kan det redan ha inträffat.

- Trafiken på mobilwebbplatserna har sommartid tiodubblats under en femårsperiod sett till antal unika webbläsare, medan trafiken på desktop har gått försiktig kräftgång under samma period, säger Tobias Eidem vid Kia-index som sammanställer statistik över sidvisningar till DN.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Allt om virtuell verklighet

Allt om virtuell verklighet

Vad är virtuell verklighet? Vad kan det användas till? Läs mer om virtuell verklighet och vad det egentligen handlar om.

Läs mer

Dubbelt USB-minne

Dubbelt USB-minne

SanDisk lanserar nytt minne för telefoner och datorer.

Läs mer

En airbag för din smartmobil?

En airbag för din smartmobil?

VIDEO: Nu kan du tappa din smartmobil hur ofta du vill - eller kan du?

Läs mer

Nyeste

Ta del av NASA-forskning gratis

Nu kan du läsa var NASAs forskare har upptäckt.

Läs mer

6 saker som gav oss grafiska datorer

När vi i dag styr snart allting genom att peka på en skärm beror det på en rad lyckliga omständigheter.

Läs mer

Tre tips för billigare resor

Det behöver inte kosta en förmögenhet att resa på semester. Vi har samlat de bästa råden för att leta efter billiga och bra resor.

Läs mer