Microsoft skyddar elever

Företaget tar ställning angående elevers integritet.

I och med att allt fler elever får egna skoldatorer, skulle denna användargrupp vara en potentiell guldgruva för att samla in och använda elevers dataanvändande för reklam-och marknadsföringsändamål genom så kallad "data mining". För att stärka elevers integritet har därför Microsoft tagit ställning för att se till att den risken minimeras, meddelar man på Microsofts årliga europeiska utbildningskonferens i Barcelona.

"Den privata sektorn har ett ansvar för att ge lärare de verktyg och resurser som inspirerar till ett verklighetsbaserat lärande samtidigt som man respekterar elevers integritet. Det är därför Microsoft har förbundit sig att vidta alla åtgärder vi kan för att se till att elevens information förblir säker. Vi kommer inte, under några omständigheter, utnyttja information från eleverna för data mining" säger Eva Pethrus, ansvarig för Partnerskap i Lärande på Microsoft Sverige.

Microsofts ställningstagande blir betydelsefullt i och med att Microsoftbaserad teknik används i 98 procent av skolorna i hela världen. Exempelvis används Microsoft Office 365 Education, ett molnbaserat kommunikations och samarbetsverktyg, idag av 110 miljoner studenter, lärare och skolpersonal.

Kompetens i Microsoft Office är en viktig del av att förbereda studenter för arbetsmarknaden. En ny IDC studie visar att Microsoft Office-kunskaper är bland de 20 viktigaste kompetenserna som krävs för välbetalda yrken.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Historien bakom snooze

Historien bakom snooze

En mekanisk väckarklocka från 1956 är anledningen till att vi bara kan sova nio minuter extra.

Läs mer

Framtidens mobil får e-bläck i färg

Framtidens mobil får e-bläck i färg

E-bläckteknik kan användas för extremt strömsnåla skärmar för smartmobiler.

Läs mer

Allt om virtuell verklighet

Allt om virtuell verklighet

Vad är virtuell verklighet? Vad kan det användas till? Läs mer om virtuell verklighet och vad det egentligen handlar om.

Läs mer

Nyeste

Historien bakom snooze

En mekanisk väckarklocka från 1956 är anledningen till att vi bara kan sova nio minuter extra.

Läs mer

Ta del av NASA-forskning gratis

Nu kan du läsa var NASAs forskare har upptäckt.

Läs mer

6 saker som gav oss grafiska datorer

När vi i dag styr snart allting genom att peka på en skärm beror det på en rad lyckliga omständigheter.

Läs mer