Satya Nadella

Microsoft får ny VD

Satya Nadella blir företagets nya VD, och Bill Gates tar en mer aktiv roll.

5 februari 2014

I går utsåg Microsoft Satya Nadella till sin nya VD och efterträdare till Steve Ballmer. Nadella har arbetat hos Microsoft sedan 1992, bland annat med Microsofts forsknings- och utvecklingsverksamhet samt från serverdivisionen, och senast som chef för företagets molnverksamhet. Den 46-årige Nadella är född i Hyderabad i Indien och har bland annat ingenjörsutbildning från både från indiska och amerikanska universitet.

Samtidigt man att företagets första VD, Bill Gates, visserligen kommer att lämna rollen som styrelsens ordförande, men kommer att ägna mer tid åt styrelsearbete i en roll som grundare och teknikrådgivare.

I ett pressmeddelande säger Gates att "Under den här tiden som präglas av förändring finns det ingen person som bättre kan leda Microsoft än Satya Nadella. Satya har bevisat sin ledarförmåga, han har stark ingenjörskompetens, affärsvisioner, och förmåga att föra samman människor. Hans vision för hur tekniken ska användas och upplevas i världen är precis vad Microsoft behöver när bolaget går in i nästa fas med utökad produktinnovation och tillväxt."

Kanske är du intresserad av...