Lagboken blir mobil

Sveriges Rikes lag släpps som mer än tjock bok.

Norstedts Juridik, som är en del av Wolters Kluwer, har givit ut Sveriges Rikes lag i över 150 år. Nu kommer man även att lansera den omfångsrika boken som app för alla mobila enheter. Tanken är att den ska vara lätt att använda och med samma innehåll som den tryckta boken, och dessutom uppdaterad med nya och ändrade författningar fram till den 1 maj 2014.

- Det finns redan lagtext i olika former som appar, säger Dag Brodin, affärsområdeschef på Norstedts Juridik. Men eftersom de flesta jurister i Sverige använder vår blå lagbok ville vi ge våra kunder en app med samma innehåll, struktur och känsla som de redan är vana vid.

I appen finns det, förutom en gå-till-funktion, möjlighet att bläddra, sätta bokmärken och även göra anteckningar. Den kommer att vara kostnadsfri för alla som köpt årets lagbok, och för att få tillgång till appen så registrerar man det årskort som följer med lagboken. Före månadsskiftet ska alla som registrerat sig få tillgång till appen genom ett instruktionsmejl.

- Vi berättade om appen när lagboken kom ut i början av året och fick direkt tusentals personer som registrerade sig, säger Dag Brodin. Vi är mycket nöjda med resultatet och hoppas att ännu fler kommer att ladda ner appen och upptäcka den stora nyttan.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Allt om virtuell verklighet

Allt om virtuell verklighet

Vad är virtuell verklighet? Vad kan det användas till? Läs mer om virtuell verklighet och vad det egentligen handlar om.

Läs mer

En airbag för din smartmobil?

En airbag för din smartmobil?

VIDEO: Nu kan du tappa din smartmobil hur ofta du vill - eller kan du?

Läs mer

Flashdiskar kan bli tio terabyte

Flashdiskar kan bli tio terabyte

Intel arbetar på ny teknik som ska ge rekordstora SSD.

Läs mer

Nyeste

Ta del av NASA-forskning gratis

Nu kan du läsa var NASAs forskare har upptäckt.

Läs mer

6 saker som gav oss grafiska datorer

När vi i dag styr snart allting genom att peka på en skärm beror det på en rad lyckliga omständigheter.

Läs mer

Tre tips för billigare resor

Det behöver inte kosta en förmögenhet att resa på semester. Vi har samlat de bästa råden för att leta efter billiga och bra resor.

Läs mer