Sveriges Rikes lag som app

Lagboken blir mobil

Sveriges Rikes lag släpps som mer än tjock bok.

27 augusti 2014

Norstedts Juridik, som är en del av Wolters Kluwer, har givit ut Sveriges Rikes lag i över 150 år. Nu kommer man även att lansera den omfångsrika boken som app för alla mobila enheter. Tanken är att den ska vara lätt att använda och med samma innehåll som den tryckta boken, och dessutom uppdaterad med nya och ändrade författningar fram till den 1 maj 2014.

  • Det finns redan lagtext i olika former som appar, säger Dag Brodin, affärsområdeschef på Norstedts Juridik. Men eftersom de flesta jurister i Sverige använder vår blå lagbok ville vi ge våra kunder en app med samma innehåll, struktur och känsla som de redan är vana vid.

I appen finns det, förutom en gå-till-funktion, möjlighet att bläddra, sätta bokmärken och även göra anteckningar. Den kommer att vara kostnadsfri för alla som köpt årets lagbok, och för att få tillgång till appen så registrerar man det årskort som följer med lagboken. Före månadsskiftet ska alla som registrerat sig få tillgång till appen genom ett instruktionsmejl.

  • Vi berättade om appen när lagboken kom ut i början av året och fick direkt tusentals personer som registrerade sig, säger Dag Brodin. Vi är mycket nöjda med resultatet och hoppas att ännu fler kommer att ladda ner appen och upptäcka den stora nyttan.

Kanske är du intresserad av...