Julhandel

Julhandla säkert

Ta inga onödiga risker när du handlar på nätet.

19 november 2014

Fler och fler handlar sina julklappar på nätet visar en undersökning som gjorts av Svensk Digital handel och HUI research på uppdrag av PostNord. Fyra av tio e-handelskonsumenter uppskattar att de kommer att e-handla julklappar. Totalt beräknas julhandeln online uppgå till 4,3 miljarder kronor i år, vilket skulle bli en tillväxt på sex procent jämfört med förra året. Posten planerar för en rekordjul i år igen. Undersökningen visar också att det främst är bekvämligheten som lockar när vi handlar online. Vi har de bästa råden för en säkrare onlineshopping:

1. Ha ett uppdaterat antivirusprogram installerat på datorn!

2. Uppdatera ditt operativsystem via Windows Update: Windows Update finns på Kontrollpanelen. Sök efter uppdateringar: Klicka på Start, klicka på Alla program och klicka sedan på Windows Update.

3. Var vaksam och skeptisk mot erbjudanden som verkar för bra för att vara sanna.

4. Handla enbart från kända sidor och handelsplatser. Även bluffmakare kan göra sidor som ser seriösa ut för att locka av dig dina pengar.

5. Skydda ditt kontonummer. Genom att använda tjänster som till exempel PayPal kan du betala utan att behöva ange ditt kontokortsnummer.

Kanske är du intresserad av...