Ingen skatteåterbäring i e-posten

Falska e-brev som försöker stjäla dina kontouppgifter cirkulerar, varnar Skatteverket.

I deklarationstider är det inte ovanligt att bedragare försöker utnyttja myndigheternas logotyper och utseende för att försöka lura till sig dina kontouppgifter. På sistone har ett e-brev cirkulerat som utger sig för att komma från Skatteverket. I brevet står det att man ska fylla i sina kontouppgifter för att få sin skatteåterbäring. Det kan också innehålla en bifogad fil som påstås innehålla tips på deklarationsavdrag. Om det står att du ska lämna ifrån dig uppgifter om bankkontonummer eller kreditkortsnummer, ska du inte göra det. Skatteverket efterfrågar aldrig dina kontouppgifter i allmänna mejl. Klicka inte på några länkar och öppna inga bilagor eftersom de kan innehålla skadlig kod som exempelvis stjäl kontokortsuppgifter eller annan känslig information.

"Om du får ett falskt mejl behöver du inte kontakta Skatteverket om detta. Vi får ofta tips och polisanmäler om någon annan utger sig för att vara Skatteverket", skriver de på sin hemsida. Om du fyllt i uppgifter och därigenom blivit utsatt för brott ska du kontakta polisen för att anmäla brottet. Kontakta även din bank och spärra kontot.

Läs mer hon Polisen

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Allt om virtuell verklighet

Allt om virtuell verklighet

Vad är virtuell verklighet? Vad kan det användas till? Läs mer om virtuell verklighet och vad det egentligen handlar om.

Läs mer

En airbag för din smartmobil?

En airbag för din smartmobil?

VIDEO: Nu kan du tappa din smartmobil hur ofta du vill - eller kan du?

Läs mer

Dubbelt USB-minne

Dubbelt USB-minne

SanDisk lanserar nytt minne för telefoner och datorer.

Läs mer

Nyeste

Ta del av NASA-forskning gratis

Nu kan du läsa var NASAs forskare har upptäckt.

Läs mer

6 saker som gav oss grafiska datorer

När vi i dag styr snart allting genom att peka på en skärm beror det på en rad lyckliga omständigheter.

Läs mer

Tre tips för billigare resor

Det behöver inte kosta en förmögenhet att resa på semester. Vi har samlat de bästa råden för att leta efter billiga och bra resor.

Läs mer