Gå inte till jobbet i morgon

För andra året i rad är sjätte februari är jobba hemma-dagen.

I morgon kommer det att vara i princip folktomt på många svenska kontor, bland annat hos Microsofts, Friluftsfrämjandets, Världsnaturfondens, Skypes, IT-och Telekomföretagens, Ateas, Sigmas och Kairos Future. Anledningen till att tusentals stannar hemma är att för andra året i rad arrangeras den officiella "Jobba hemma-dagen". Anledningen är att man vill visa att det behövs en mer flexibel syn på arbetet och att arbete inte är en plats man går till utan något man gör.


- Att gå till jobbet är djupt rotat och det känns nästan förbjudet att säga "jag jobbar hemifrån imorgon". Många som idag har möjlighet att jobba hemma gör det inte, trots att det skulle göra livet enklare och bidra till att livspusslet lättare går ihop, säger Eva Fors, affärs och marknadsdirektör Microsoft Sverige.


För många finns de tekniska lösningarna för att arbeta på distans, och med en mer flexibel syn på arbetet skulle det blir lättare för människor att lägga planera tillvaron och även bidra till ett minskat behov av miljöbelastande arbetsresor.


- Intresset för "Jobba hemma-dagen" är större än någonsin. Förra året slöt 50 företag upp bakom dagen. I år är det över hundra företag och organisationer, fortsätter Eva Fors.

För en fullständig lista på företag som ställer sig bakom Jobba hemma-dagen (och argument för att övertala chefen att låta dig arbeta hemma), besök www.detnyaarbetslivet.se/jobbahemmadagen.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Allt om virtuell verklighet

Allt om virtuell verklighet

Vad är virtuell verklighet? Vad kan det användas till? Läs mer om virtuell verklighet och vad det egentligen handlar om.

Läs mer

En airbag för din smartmobil?

En airbag för din smartmobil?

VIDEO: Nu kan du tappa din smartmobil hur ofta du vill - eller kan du?

Läs mer

Dubbelt USB-minne

Dubbelt USB-minne

SanDisk lanserar nytt minne för telefoner och datorer.

Läs mer

Nyeste

Ta del av NASA-forskning gratis

Nu kan du läsa var NASAs forskare har upptäckt.

Läs mer

6 saker som gav oss grafiska datorer

När vi i dag styr snart allting genom att peka på en skärm beror det på en rad lyckliga omständigheter.

Läs mer

Tre tips för billigare resor

Det behöver inte kosta en förmögenhet att resa på semester. Vi har samlat de bästa råden för att leta efter billiga och bra resor.

Läs mer