Jobba hemma-dagen

Gå inte till jobbet i morgon

För andra året i rad är sjätte februari är jobba hemma-dagen.

4 februari 2013

I morgon kommer det att vara i princip folktomt på många svenska kontor, bland annat hos Microsofts, Friluftsfrämjandets, Världsnaturfondens, Skypes, IT-och Telekomföretagens, Ateas, Sigmas och Kairos Future. Anledningen till att tusentals stannar hemma är att för andra året i rad arrangeras den officiella "Jobba hemma-dagen". Anledningen är att man vill visa att det behövs en mer flexibel syn på arbetet och att arbete inte är en plats man går till utan något man gör.

  • Att gå till jobbet är djupt rotat och det känns nästan förbjudet att säga "jag jobbar hemifrån imorgon". Många som idag har möjlighet att jobba hemma gör det inte, trots att det skulle göra livet enklare och bidra till att livspusslet lättare går ihop, säger Eva Fors, affärs och marknadsdirektör Microsoft Sverige.

För många finns de tekniska lösningarna för att arbeta på distans, och med en mer flexibel syn på arbetet skulle det blir lättare för människor att lägga planera tillvaron och även bidra till ett minskat behov av miljöbelastande arbetsresor.

  • Intresset för "Jobba hemma-dagen" är större än någonsin. Förra året slöt 50 företag upp bakom dagen. I år är det över hundra företag och organisationer, fortsätter Eva Fors.

Kanske är du intresserad av...