E-sport i Globen

Stockholm ska bli e-sportens europeiska huvudstad.

E-sport är en av världens snabbast växande evenemangskategorier, och de stora mästerskapen avgörs framför storpublik både online och på arenor. DreamHack är en av Europas ledande arrangörer av den typen av mästerskap, och har DramHack tillsammans med Stockholm Globe Arenas slutit ett strategiskt samarbetsavtal för att ta e-sporten till nya höjder och positionera Stockholm som e-sportens huvudstad i Europa. Första evenemanget äger rum 22 april när DreamHack Eizo Open kommer till Annexet i Globen, och det innehåller delar av den absoluta StarCraft-eliten. De tävlande kommer att spela om totalt 150 000 kronor samt även om platser i den stora finalen på DreamHack Winter i november.

Man planerar redan fler e-sport evenemang av olika karaktär och målet är att genomföra 2-3 evenemang per år. Internationella spelare och profiler från hela världen ska locka storpublik, och målet är att arrangera Sveriges största e-sport evenemang när Stockholmsarenan öppnar 2013.

- E-sportpubliken växer så det knakar och efterfrågan på renodlade e-sportshower blir större för varje dag som går. Med Globe Arenas som partner får vi på DreamHack en fantastisk plattform att vidareutveckla våra festivaler och e-sporttävlingar. Under 2011 hade vi över 35 000 besökare och 3,8 miljoner unika tittare på våra livesändningar och efterfrågan bara ökar, säger Robert Ohlén, VD DreamHack.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Allt om virtuell verklighet

Allt om virtuell verklighet

Vad är virtuell verklighet? Vad kan det användas till? Läs mer om virtuell verklighet och vad det egentligen handlar om.

Läs mer

En airbag för din smartmobil?

En airbag för din smartmobil?

VIDEO: Nu kan du tappa din smartmobil hur ofta du vill - eller kan du?

Läs mer

Samsung utvecklar 5G-nätverk

Samsung utvecklar 5G-nätverk

Ny teknik ska ge mobilt bredband skyhöga överföringshastigheter.

Läs mer

Nyeste

Ta del av NASA-forskning gratis

Nu kan du läsa var NASAs forskare har upptäckt.

Läs mer

6 saker som gav oss grafiska datorer

När vi i dag styr snart allting genom att peka på en skärm beror det på en rad lyckliga omständigheter.

Läs mer

Tre tips för billigare resor

Det behöver inte kosta en förmögenhet att resa på semester. Vi har samlat de bästa råden för att leta efter billiga och bra resor.

Läs mer