Digitala brevlådan växer

Mina Meddelanden får första externa partnern.

Mina meddelanden är en tjänst som gör att användaren samlat och säkert kan ta emot myndighetspost digitalt istället för på papper, utan risk för att någon obehörig kommer åt den. Tjänsten utvecklas av sju myndigheter i samverkan, och regeringen har gett Skatteverket i uppdrag att förvalta tjänsten.

Fram till nu har den statliga brevlådan Min myndighetspost varit den enda som varit knuten till Mina meddelanden, men nu ansluts den första externa aktören, genom företaget Brings digitala brevlåda Digimail.

I dag är fyra myndigheter anslutna till Mina meddelanden: Bolagsverket, Skatteverket, Swedish University Computer Network (SUNET) vid Vetenskapsrådet och Transportstyrelsen. Den 20 mars 2014 anslöt sig den första kommunen (Tomelilla) och till årsskiftet planerar bland annat Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten att ansluta sig, men även fler kommuner är på gång.

– I dagsläget har ungefär 100 000 privatpersoner och företag tjänsten Mina meddelanden och den statliga digitala brevlådan Min myndighetspost. Vår avsikt är att Mina meddelanden ska vara det dominerande sättet att ta emot myndighetspost i framtiden. Jag tror på en ökning när fler myndigheter och kommuner börjar skicka brev digitalt och när det finns fler digitala brevlådor att välja bland, säger Håkan Johansson, projektledare för Mina meddelanden.

Den som inte redan har skaffat sig en digital brevlåda kan göra det på minameddelanden.se.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Allt om virtuell verklighet

Allt om virtuell verklighet

Vad är virtuell verklighet? Vad kan det användas till? Läs mer om virtuell verklighet och vad det egentligen handlar om.

Läs mer

En airbag för din smartmobil?

En airbag för din smartmobil?

VIDEO: Nu kan du tappa din smartmobil hur ofta du vill - eller kan du?

Läs mer

Bra skärm på en kvarts tum

Bra skärm på en kvarts tum

Ett skotskt företag har tagit fram en skärm som är mindre än ett frimärke. Skärmen kan byggas direkt in i ett par solglasögon.

Läs mer

Nyeste

Ta del av NASA-forskning gratis

Nu kan du läsa var NASAs forskare har upptäckt.

Läs mer

6 saker som gav oss grafiska datorer

När vi i dag styr snart allting genom att peka på en skärm beror det på en rad lyckliga omständigheter.

Läs mer

Tre tips för billigare resor

Det behöver inte kosta en förmögenhet att resa på semester. Vi har samlat de bästa råden för att leta efter billiga och bra resor.

Läs mer