12-15-åringar mest aktiva på Instagram

Det sociala nätverket populärast bland unga tonårstjejer.

Statistik från Punkt SE:s kommande rapport Svenskarna och internet 2013, visar att användandet av sociala nätverk fortsätter att öga. I genomsnitt ägnar svenskarna drygt tre timmar i veckan åt olika sociala medier, men mest aktiva är åldersgruppen 12-25 år som spenderar 6,6 timmar per vecka på sociala medier.

Facebook är fortfarande det populäraste nätverket och 66 procent av alla internetanvändare använder sig av tjänsten. Däremot ökar populariteten för konkurrenterna Twitter och Instagram ökar i popularitet, framförallt bland unga tonåringar. De mest aktiva instagramanvändarna är flickor i åldersgruppen 12-15 år där 71 procent använder tjänsten, följa av pojkar i samma åldersgrupp, för att därefter falla kraftigt i åldergrupper över 20 år. Sett över den totala befolkningen är det 15 procent som någon gång har använt Instagram.

Även Twitter ökar i popularitet. På två år har användarantalet fördubblats och i dag använder 17 procent mikrobloggen, men en majoritet är bara passiva följare. Däremot är det väldigt få som är aktiva och faktiskt skriver något, bara fyra procent skriver själva en gång i veckan eller mer.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Allt om virtuell verklighet

Allt om virtuell verklighet

Vad är virtuell verklighet? Vad kan det användas till? Läs mer om virtuell verklighet och vad det egentligen handlar om.

Läs mer

En airbag för din smartmobil?

En airbag för din smartmobil?

VIDEO: Nu kan du tappa din smartmobil hur ofta du vill - eller kan du?

Läs mer

4 tips för att blir en fena på drönare

4 tips för att blir en fena på drönare

Det kan vara svårt att lära sig att flyga en drönare. Vi har samlat de bästa nybörjartipsen som visar hur du får en bra start.

Läs mer

Nyeste

Ta del av NASA-forskning gratis

Nu kan du läsa var NASAs forskare har upptäckt.

Läs mer

6 saker som gav oss grafiska datorer

När vi i dag styr snart allting genom att peka på en skärm beror det på en rad lyckliga omständigheter.

Läs mer

Tre tips för billigare resor

Det behöver inte kosta en förmögenhet att resa på semester. Vi har samlat de bästa råden för att leta efter billiga och bra resor.

Läs mer