1_spar_komse_182014

Handla klokt och spara pengar

Det går att spara mycket pengar genom att handla via datorn – bara du besöker rätt butiker och gör ordentliga marknadsundersökningar först. Vi ger dig verktygen för att köpa billigt.

1 december 2014

Svenskar tycker om att handla online och vi använder både datorer, smartmobiler och pekdatorer för att fynda. När vi handlar är det framför allt resor, biljetter och digitala varor, exempelvis film och musik, som står på inköpslistan. Många har även fått upp ögonen för att det går att spara pengar genom att handla fysiska varor över internet – samt att då också få dem levererade. Av de fysiska varor vi köper på internet är elektronik och datorhårdvara två av de populäraste kategorierna. En förklaring kan vara att datorintresserade var först ut på internet och först med att börja handla online. Det kan vara därför som det finns så många datorbutiker med bra urval online samt möjligheter att jämföra priser mellan de olika butikerna, vilket hjälper dig att spara pengar.

Med detta sagt ska man komma ihåg att det fortfarande krävs stor försiktighet vid handel från utlandet. Det är till exempel bara fyra av tio internetshoppare som vågar handla utomlands, trots att det har blivit mycket säkrare att handla inom EU.

I den här artikeln kommer vi att ge dig verktygen för att handla mer än biobiljetter online. Vi kommer att ge goda råd om hur du hittar exakt den pryl du letar efter samt hur du undersöker, jämför och handlar ny datorutrustning. För de lite mer äventyrslystna kommer vi även att berätta hur det går till att spara ännu mer genom att handla från utlandet samt hur du ska bära dig åt för att handla (nästan) riskfritt från Kina.

Kanske är du intresserad av...