Internet Explorer security flaw

Experter varnar för Internet Explorer

Säkerhetshål i läsaren gör datorn sårbar för intrång utifrån.

19 september 2012

Ett säkerhetshål som släpper in bland annat trojanen "Poison Ivy" upptäcktes i webbläsaren Internet Explorer. Trojanen används sedan av hackare för att ta kontrollen över datorn och eventuellt stjäla information. Hålet upptäcktes av ett säkerhetsföretag när en av deras experter fick sin dator infekterad.

Nu varnar tyska myndigheter sina anställda, och uppmanar dem att använda andra webbläsare tills problemet är löst. Ännu finns det inte någon fix men enligt källor ska en riktig buggfix finnas tillgänglig finnas i slutet av veckan. Hålet anses vara särkskilt allvarligt eftersom det återfinns i många olika versioner av webbläsaren och på många operativsystem. Enligt expertisen är det inte heller säkert att de drabbade märker att de blir infekterade med tanke på hur hålet i webbläsare är beskaffat. Om man brukar klicka runt på nätet och på sociala medier uppmanar säkerhetsexperterna att du byter till en annan webbläsare.

Fredagen den 21 augusti rättade Microsoft det allvarliga fel i Explorer som har utsatt mer än hälften av alla svenska internetanvändare för fara. Om du har satt Windows till att göra automatiska uppdateringar är felet säkert redan rättat; men om du inte har gjort det så rekommenderar vi att du går in i Windows Update så fort som möjligt.

Om du vill hitta till Windows Update gör du det här: Kontrollpanelen > System och säkerhet > Windows Update

Välj webbläsare här om du hellre vill installera en annan webbläsare.

Kanske är du intresserad av...