Global internet

Nu skapas webbplatser över hela världen

För precis tio år sedan gjorde den nordiska tjänsten 123minsida att det enkelt och snabbt gick att skapa sin egen webbplats. Nu skapar 400 000 människor en ny webbplats varje månad.

23 maj 2014

Det danska företaget 123minsida startades för tio år sedan som ett alternativ för att mycket enkelt skapa sin egen webbplats. Äntligen var det slut med att programmera i HTML och mecka med andra trassliga lösningar för att skapa en hemsida - plötsligt kunde alla skapa sin egen plats på internet. Sedan dess har det hänt väldigt mycket. Idag existerar företaget i 150 länder och tjänsten finns på 18 språk. Varje månad skapar 400 000 personer över hela världen en ny webbplats hos 123minsida. Enligt företaget självt har det skapats imponerande 10 miljoner hemsidor sedan den trevande starten 2004.

Den stora framgången beror på bland annat 123minsidas produkt- och kommunikationschef Lars Mejding, och att företaget har varit framgångsrika på att optimera sina annonser mot Google. Resultatet är att företaget växt med 35 procent per år och att man därmed löpande kunnat utveckla nya funktioiner och möjligheter. Ett av de senaste stora tillskotten är att kunna skapa en egen webbutik med möjlighet att ta emot kortbetalningar.

123minsida har dessutom fått en ny och modernare design som ska göra webbplatserna ännu snyggare, samtidigt som de ska kunna ta tillvara på nya tekniker och bland annat kunna användas på exempelvis pekdatorer och smartmobiler.

Kom ihåg att du som prenumererar på PC-tidningen får en komplett och gratis webbplats hos 123minsida så länge du prenumererar - normalt kostar detta 499 kronor. Du får även tillgång till fler än 200 mallar, och din webbplats kan innehålla upp till 40 sidor, 300 foton och 10 videoklipp.

SKAPA DIN EGNA GRATIS WEBBPLATS HÄR

Kanske är du intresserad av...