KOM_SV_171220-NR17_JJ_SUVERAENT_OVERBLIK_Web

Ta reda på mer om ditt nätverk

Oavsett om du har ett trådlöst nätverk eller använder kablar kan det dyka upp situationer när du vill veta mer om ditt nätverk. Här får du ett program som ger dig de flesta svaren med ett enkelt klick.

19 november 2014

Nästan alla svenskar kan koppla upp sig mot internet hemifrån. Även om du bara har en enda dator och en router som har direktkontakt med internet, så har du faktiskt ett eget litet nätverk. Ett nätverk kan ge upphov till en mängd frågor som man gärna vill få svar på. En tidningsartikel kan exempelvis visa hur du konfigurerar din router, där du uppmanas att “skriv in din routers adress i adressfältet i din webbläsare”. Min routers adress? Vad är det för adress egentligen?

Det handlar om en rad siffror, ett så kallat IP-nummer, som brukar stå i routerns manual. Har du inte den till hands kan adressen vara svår att hitta. Med gratisprogrammet Advanced IP Scanner behöver du bara starta programmet, klicka på en knapp och du får svaret några sekunder senare. Det kan knappast bli mer praktiskt än så.

Kanske är du intresserad av...