Smidud_komse_122011

Spara in på utskrifter och bläckpatroner

Vinka farväl till alla dyra bläckpatroner och slipp pappersstopp som kostar papper i onödan. Låt skogen stå där den är och lär dig leva utan papper. Det är bättre, billigare och mycket enklare.

11 juli 2012

Skrivare är billiga i inköp, men nöjet upphör när bläcket tar slut i de första patronerna. Det är då du upptäcker vilken dyrbar bekantskap skrivaren egentligen är. De fl esta borde efter många års erfarenhet ha vant sig vid den barska verkligheten, men faktum är att det fortfarande löper chockvågor genom plånboken när du gång på gång måste lägga upp 500 kronor på disken för en uppsättning bläckpatroner som oftast bara håller någon månad. Du tycker kanske att det låter utopiskt att leva utan papper, men för exempelvis Posten, som under snart 400 år har släpat runt på pappersmeddelanden, är det helt klart vilken väg som leder mot framtiden.

Mängden brev har minskat kraftigt under de senaste tio åren och privatkunderna har gått över till e-post och Facebookmeddelanden. På tur står offentliga institutioner med e-brevlådor till kunderna och krav om elektroniska fakturor till företag som gör affärer med det offentliga.

Släng ut pärmen och lagra digitalt Det finns ingen anledning att spara gamla papper i pärmar längre. Du kan mycket väl läsa in dem och spara dem som exempelvis pdf-filer på hårddisken. Får du elektroniska fakturor till din internetbank kan du även spara dem som pdf:er.

Kanske är du intresserad av...