Kontrol_komse_052014

Koll på internetuppkopplingen

När din dator har kopplat upp sig på internet har alla program i Windows lika mycket rätt till anslutningen. Men med det smarta programmet NetBalancer kan du styra hur mycket programmen får suga ut av kapaciteten.

22 mars 2014

Även om bredbandet ger dig obegränsad kapacitet på internet kan du uppleva att något program slukar så mycket av bandbredden att alla andra program plötsligt börjar kippa efter andan. I praktiken upplever du detta ofta om du exempelvis laddar ned en jättefil och samtidigt försöker använda nätet till andra uppgifter.

Med hjälp av programmet NetBalancer får du totalkontroll över internetanslutningen och de program som utnyttjar den. Du kan också skapa regler för att till exempel ställa in speciella program så att de kör med nedsatt hastighet under veckoslutet, eller att de bara hämtar 1 gigabyte i full hastighet och sedan drar ned på farten. Detta kan vara praktiskt att applicera på barnens dator så att de inte frossar i nätkapacitet och blockerar internettrafiken lördag och söndag.

Om du har en 3G-internetanslutning hos en mobiloperatör är det inte ovanligt att trafiken begränsas till exempelvis fem gigabyte per månad. I så fall kan du låta NetBalancer meddela dig när gränsen är nådd.

Kanske är du intresserad av...