Det perfekta hemnätverket

Du har ett hemnätverk som kanske består av en dator, en router med internetuppkoppling – men inget annat. Med den här artikeln vid handen får du kanske ut mera av utrustningen, högre fart, stabilare nätverk och möjlighet att ansluta fler enheter.

Hämta artikeln här

Om du har en internet­uppkoppling har du säkert också en router, en switch, ett modem och en accesspunkt. I regel är allt inbyggt i en enda enhet och det är också troligt att ditt hemnätverk har en rad möjligheter som du kanske inte utnyttjar till det maximala.

I den här artikeln får du hjälp med att klämma ut det mesta ur hemnätverket: Vi lär dig att koppla till mer än en dator, hjälper dig slippa skakiga anslutningar och tittar också på alla tillbehör som också kan använda en internetuppkoppling därhemma.

Om du har ett riktigt gammalt nätverk där du vill ansluta riktigt moderna enheter (exempelvis tv och pekdatorer) behöver du inte kasta dig ut för att köpa ny och bättre utrustning efter att ha läst artikeln, i stället ska du utnyttja det du har bättre.

För många innebar den första nätanslutningen internet via ett telefonmodem, och när du surfade var det ingen som kunde ringa samtidigt. Nu har en familj ganska ofta flera datorer, pekdatorer, smartmobiler och en del udda prylar som också använder sig av nätet, även om man kanske inte direkt tänker på det. Dit hör bland annat badrumsvåg, radioapparater och smarta tv. Även om det fortfarande inte är så många hem som har skaffat sådant nätgodis är det inte ovanligt att fler elektroniska prylar vill komma i kontakt med nätet. Det resulterar i att många har ett blandat nätverk som utnyttjar kabelanslutning, ett trådlöst system och dessutom kanske elnätsmodem (homeplugs).

Efter att ha läst den här artikeln hoppas vi att du får allt att fungera tillsammans i en effektiv enhet.

Mer internet för pengarna

Internet Snabba upp internetanslutningen utan att byta till ett dyrare abonnemang.

Läs mer

Mer internet för pengarna
Följ oss på Facebook

Följ oss på Facebook

Internet På PC-tidningens Facebook-sida hittar du massor av kul och användbara inlägg.

Följ PC-tidningen

Tillgång till allt – 25 kr!

Tillgång till allt – 25 kr!

PC-tidningen Få tillgång till Fördelszonen, alla våra guider och tester samt magasinet ...

Läs mer

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Surfa ombord

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLSurfa ombord

Det blir allt vanligare med trådlösa internetanslutningar på flygplan, men hur de fungerar det?

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Test av HP Wireless TV Connect

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLTest av HP Wireless TV Connect

HP Wireless TV Connect fungerar direkt utan krånglig installation, men det saknas en förlängningskabel för hdmi.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Skapa ett trådlöst nätverk med din pc

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLSkapa ett trådlöst nätverk med din pc

Använd datorn som router och dela dess internetanslutning

Läs mer

Nyeste

Så snabba blir 5G-nätverken

Amerikanska forskare har snart löst problemet hur de kan skicka tio gigabit per sekund till din mobiltelefon.

Läs mer

Nästa generations mobilnät

Från öst kommer det nya snabba mobila bredbandet

Läs mer

Se upp för trådlösa nätverk på semestern

Loggar du in på vilt främmande nätverk måste du passa sig – du riskerar att hackas. Läs om hur du skyddar dig.

Läs mer