Dropbox och MS Office

Microsoft och Dropbox samarbetar

Onlinelagringstjänsten ska bli en naturlig del av Windows.

7 november 2014

Det finns idag fler än 1,2 miljarder människor som använder Microsoft Office, och det lagras fler än 35 miljarder Office-filer på Dropbox. Därför har nu Microsoft och Dropbox tillkännagett ett strategiskt partnerskap för att göra det möjligt med ett smidigare samarbete mellan Dropbox och Microsoft Office.

Samarbetet innebär att Dropbox- och Microsoft-användare nu kan få tillgång till sina Dropbox-filer och Dropbox-mappar inifrån från Office-applikationer, kunna öppna och redigera Office-filer direkt från Dropbox och synkronisera dessa mellan enheter, samt dela filer från Office-applikationer genom att använda Dropbox delningsfunktion.

Det kommer även att arbetas fram integreringar för mobila enheter och plattor. Inom kort kommer de att finnas tillgängliga i de kommande uppdateringarna av Office-applikationerna för IOS och Android, medan webbintegreringar mellan Dropbox webbplats och Office Online blir tillgängliga under första halvåret av 2015. Inom några månader kommer officiella Dropbox-applikationen dessutom att bli tillgängliga för Windows Phone-telefoner och datorplattor med Windows.

Funktionerna kommer att tillgängliga för alla Office-användare med ett Dropbox-konto, medan användare av Dropbox for Business kommer att behöva en Office 365-prenumeration.

Kanske är du intresserad av...