Facebook mobil

Välj efterlevandekontakt på Facebook

Vi delar mängder med information, bilder och allt möjligt annat om oss själva på Facebook, men vad händer egentligen när du dör? En efterlevandekontakt kan hjälpa dig med ditt digitala Facebook-arv.

26 november 2016 av Mathias Alsted Lund Flinck

Du förlorar någon närstående som har varit en väldigt aktiv Facebook-användare. Nu kommer den personens profil att orörd finnas kvar, om det inte på förhand har skapats en form av testamente i form av en efterlevandekontakt.

När en Facebook-användare lämnar jordelivet, går det antingen att radera personens profil (om du har användaruppgifterna) eller göra om profilen till en minnessida. I samma ögonblick som profilen omvandlas till en minnessida kommer kontot att låsas, och det går inte längre att ändra bilder, texter eller något annat på personens sida, om det inte har ordnats med efterlevandekontakt.

Så här väljer du efterlevandekontakt

  • Klicka på pilen uppe i högra hörnet och välj Inställningar i menyn.

  • Klicka på menyalternativet Säkerhet följt av Redigera vid Efterlevande kontaktperson.

  • Välj vilka av dina vänner som ska få tillgång till din profil efter din bortgång, eller klicka på Begär radering av kontot som du hellre vill att din profil ska blir raderad.

> Läs mer: Få ett reklamfritt Facebook