Facebook video virus

Nytt Facebook-virus härjar

VARNING: Ett nytt lömskt Facebook-virus använder din egen profilbild för att locka dig att klicka på en farlig video.

19 september 2016 av SNI

Om någon på Facebook, inklusive någon av dina vänner, skickar dig en video som illustreras med din egen profilbild, ska du under inga omständigheter klicka på den. Det är nämligen ett virus, och om du lockas att klicka, öppnas fler farliga hemsidor samtidigt som du själv kommer att skicka liknande videor till dina vänner.

Att använda profilbilder är de IT-kriminellas senaste trick för att locka användare i fällan, och det går förbluffande lätt. Användare ignorerar alla varningssignaler när den egna profilbilden dyker upp, och första tanken för många är att någon har skapat en video eller en animerad GIF med bilden, men så är alltså inte fallet.

Bilden här ovan visar hur viruset kan se ut, och viruset använder både profilbild och ditt förnamn i kombination med ordet video.

Kanske är du intresserad av...