Secrecy

Kontrollera din säkerhet på Facebook

Nu blir det ännu enklare att kontrollera dina sekretessinställningar på Facebook, eftersom det sociala nätverket lanserat ett verktyg som gör det både enklare och snabbare att ändra sin sekretess.

16 september 2014

Om du har varit frustrerad över hur du ändrar dina sekretessinställningar på Facebook, då kan du börja ta det lugnt. Tack vare ett nytt verktyg ska det bli både enklare och snabbare att kontrollera sina personliga inställningar.

Kontroll av sekretess Den nya funktionen heter "Kontroll av sekretess" och du hittar den genom att klicka på hänglås bredvid jordklotet längst upp till höger i verktygsfältet. Med en blå Facebook-dinosaurie som maskot tar den dig genom tre steg där du enkelt och överskådligt kan ändra dina inställningar.

Vem kan se det du delar? I det första steget kan du välja vilka som kan se det du skriver. I nästa får du en översikt över de applikationer som är kopplade till ditt Facebook-konto, och som blanda annat kan dela information om exempelvis vad du lyssnar på med Spotify. I det sista steget hittar du din personliga information, bland annat din e-postadress, födelsedag och hemort. När du är färdig avslutas guiden och dina inställningar sparas.

Du bör däremot vara uppmärksam på att det inte är all din personliga information som visas i guiden. Om du vill ändra på något annat, måste du som tidigare gå in på din profil för att ändra det du vill.

Kanske är du intresserad av...