Bestämt vilka du delar dina bilder med på Facebook.

© Facebook

Gör dina Facebook-bilder privata

Du behöver inte dela din bilder på Facebook med alla – här visar vi tre sätt att göra dina bilder mer privata.

1 mars 2017 av Mathias Alsted Lund Flinck

Facebook svämmar över av bilder på ”söta” ungar, tallrikar med mat och exotiska semestrar. Hör du till dem som flitigt överför bilder till Facebook har du kanske redan funderat på vilka som kan se dina bilder och om alla på din vänlista verkligen är intresserade av er senast utflykt till Skansen.

Det är faktiskt ganska enkelt att bestämma vilka som ska få lov att se de bilder som du lägger upp – både enstaka bilder och hela fotoalbum. 

Här är tre tips om hur du delar bilder med en utvalda personer eller enbart med dig själv.

1. Gör en hemlig grupp

Att göra en hemlig grupp på Facebook är ett enkelt sätt att bestämma exakt vilka som ska kunna se bilderna. Här kan du dela bilder och berättelser som enbart gruppens medlemmar kan ta del av.

2. Välj din publik

Du är inte tvungen att dela bilderna som du lägger upp på Facebook med alla dina vänner. Till vänster om den blå Skicka-knappen kan du välja vem som ska få se bilden du håller på att lägga upp. Du kan göra bilden tillgänglig för alla (Offentlig), bara alla dina vänner, för utvalda vänner eller för bara dig själv.

Det går även att göra grupper av vänner, till exempel familjen, kollegor och så vidare, som ska få se bilden. 

3. Ändra delningsalternativ

Existerande fotoalbum kan ändras från att vara offentliga till att bli privata som enbart delas med de du vill. Öppna dina foton och välj Album och klicka på det lilla kugghjulet vid ett fotoalbum och välj i menyn vilka som ska få tillgång till albumet.

Kanske är du intresserad av...