Lockbete på Facebook
© Facebook

Facebook tar upp kampen mot irriterande inlägg

Facebook vill förbättra upplevelsen av tjänsten genom att ta bort inlägg som du ändå inte vill se.

19 december 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

I ett försök att förbättra upplevelsen av tjänsten lanserar nu Facebook två nya funktioner för att slippa se störande inlägg som man inte orkar läsa.

Facebook tar upp kampen mot sidor som försöker få dig att dela, tagga eller kommentera deras inlägg.

Uttryck som Tagga dina vänner och Gilla om du känner igen dig kommer från och med nu att straffas av Facebook och hamna längre ner i flödet.

Begränsningen gäller dock inte i de fall där det finns anledningar att dela information om till exempel om försvunna personer eller liknande.

I en blogg förklarar Facebook att den nya funktionen är ett direkt svar på många användares önskemål om att slippa mycket av de inlägg som de inte är intresserade av.

Paus från inlägg

Det är inte bara sidor som ber dig att dela dem som Facebook nu stoppar. Med en annan ny funktion går det också att ta en paus från nya inlägg från ens vänner.

I stället för att sluta följa en vän går det nu att ha dem kvar men ta en paus i flödet från vännen. Det innebär att det inte kommer några meddelanden eller inlägg från vännen under 30 dagar.

När de 30 dagarna har gått går det att välja om pausen ska förlängas eller ej.

Tidigare i år tog Facebook bort funktionen för att bjuda in vänner till spel och appar. Allt detta gör för att förbättra upplevelsen av Facebook.

Läs mer om Facebook.

Kanske är du intresserad av...