Moments

Facebook raderar dina bilder!

Snart riskerar du att Facebook raderar bilderna från dit Facebook-konto. Företaget vill nämligen att alla ska använda deras nya bild-app i stället.

14 juni 2016

Snart kan du behöva rädda alla dina bilder på Facebook – i varje fall dem som är uppladdade direkt från mobilen med Facebooks app. Annars raderas de.

I januari stoppade Facebook den automatiska uppladdningen av bilder från mobilen till tjänsten. Det skedde för att få alla Facebook-användare att i stället använda företagets nya bild-app Moments. Nu tar Facebook det hela ett steg längre.

På Facebooks webbplats kan du läsa att användare måste logga in i appen Moments förde den 7 juli om de vill undvika att deras bilder ska raderas. Alla synkroniserade bilder har redan överförts till Moments, men bara om användarna loggar in i appen.

Behåll bilderna på Facebook För den som inte vill använda appen Moments erbjuder Facebook en funktion för att spara dem lokalt i den egna datorn. Läs Facebooks egen guide om hur det går till här.

Har du inte lagt upp några bilder via Facebook-appen utan bara via webbsidan behöver du enligt Facebook inte oroa dig. De bilderna blir kvar där de är.

Kanske är du intresserad av...