3 tips till Facebook

Det finns många smarta funktioner i Facebook. Det går till exempel att framhäva en bild med text och färger eller spara videoklipp för senare bruk. Här är tre supertips.

Tack vare Facebook är det lätt att följa med och se hur familj, vänner, skolkamrater och gamla bekanta har det. Det finns dock en del trick som gör din egen Facebook-sida intressantare. Här kan du läsa om hur du gör dina bilder mer spännande, sparar videoklipp för senare bruk och synkroniserar Facebooks kalender med kalendern i Google.

Spara till senare
Det är omöjligt att ha tid att se alla inlägg, bilder och videoklipp som finns i nyhetsströmmen på Facebook. När något extra intressant dyker upp som du inte har tid att ta del av på en gång går det att spara en länk till materialet, så att du kan ta en titt senare.

Gäller det till exempel ett videoklipp i tidslinjen som du vill se på senare klickar du på rullmenyn (den nedåtvända pilen överst till höger i inlägget) och väljer Spara länk. I kolumnen längst till vänster på webbsidan finns nu länken under Sparat tillsammans med alla andra sparade länkar. När du har tittat på klippet kan du stänga det, varpå den sparade länken försvinner.

Dela kalender
En kalender är något av en personlig assistent som håller reda på allt som händer i ditt liv. Använder du kalenderfunktionerna i både Facebook och Google kan de synkroniseras, så att all information visas samtidigt.

Visa en kommande begivenhet på Facebook, exempelvis en konsert. På evenemangets sida anger du att du kommer och klickar sedan på de tre prickarna och väljer Exportera evenemang. I dialogrutan som öppnas högerklickar du på webbadressen och väljer Kopiera länkadress. Stäng dialogrutan och öppna kalendern i Google. I kolumnen längst till vänster vid Andra kalendrar klickar du på nedåtpilen i en fyrkant och väljer Lägg till webbadress. Klistra in webbadressen i fältet URL och klicka på Lägg till kalender.

Snyggare bilder
Det är enkelt att dela bilder på Facebook. Vill du snygga till bilderna lite med text och lite text eller göra färgerna mer spektakulära kan du använda Facebooks inbyggda fotoprogram.

Lägg in in en bild på Facebook och peka på den. Klicka på den runda ikonen med penseln för att öppna bildbehandlings- funktionen. Det går att lägga på filter, tagga bilden, beskära den, lägga till text och lägga på kul grafik.Mer internet för pengarna

Internet Snabba upp internetanslutningen utan att byta till ett dyrare abonnemang.

Läs mer

Mer internet för pengarna
Följ oss på Facebook

Följ oss på Facebook

Internet På PC-tidningens Facebook-sida hittar du massor av kul och användbara inlägg.

Följ PC-tidningen

Tillgång till allt – 25 kr!

Tillgång till allt – 25 kr!

PC-tidningen Få tillgång till Fördelszonen, alla våra guider och tester samt magasinet ...

Läs mer

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Facebook vet mer om dig än du kanske tror

Facebook vet mer om dig än du kanske tror

Du kan ladda hem allting som Facebook känner till om dig, men det kan handla om flera hundra A4-sidor.

Läs mer

Radera dina spår på Facebook

Radera dina spår på Facebook

Facebook sparar allt som du har sökt på. Se hur du raderar din sökhistorik.

Läs mer

1500 nya Facebook-ikoner

1500 nya Facebook-ikoner

Lättare att skriva vad du känner i Messenger.

Läs mer

Nyeste

Facebook på bantningskur

En enklare version av appen Facebook Messenger ska göra det möjligt att använda chatta utan att slösa på batteriet.

Läs mer

Sälj dina saker på Facebook

Kungen av sociala medier vill bli en loppmarknad.

Läs mer

Nu vågar du klicka på Facebook-länkar

Nu behöver du inte vara rädd för länkar på Facebook längre.

Läs mer