nyheder/googlelogo.jpg

Få bättre sökresultat i Google

För många av oss är Google porten ut på internet. Här är tre snabba tips hur du får bättre sökträffar i Googles sökmotor.

5 augusti 2016

Google erbjuder många olika sätt att begränsa sökningar och få mer relevanta sökresultat. Här är tre enkla tips för att göra bättre sökningar:

Hitta svenska sidor i Google Genom att lägga till site:se i din sökning begränsar du den till att bara omfatta internetdomäner med den svenska .se-ändelsen.

Sök efter en hel mening Om du bara skriver in ord i sökrutan kommer Google att leta efter sidor där de orden finns, men inte nödvändigtvis i samma ordning. Om du skriver att vara eller icke vara kommer resultatet att visa sidor där orden finns, fast i vilken ordning som helst. Om du däremot använder citationstecken och skriver "att vara eller icke vara" kommer bara sidor med den specifika ordföljden att visas.

Sök efter ofullständiga meningar Genom att använda en stjärna/asterisk går det att hoppa över ord där du till exempel är osäker på stavningen eller inte har en aning om vilket ord som ska användas. Om du skriver gå i * * kommer Google att hitta Hamlets Gå i kloster Ofelia!, men kan lika gärna hitta Gå i bekväma skor.

Kanske är du intresserad av...