Det googlade vi efter 2016

Google har presenterat de ord som vi svenskar sökte mest efter under 2016, och årets mest trendande sökning blev knappast någon överraskning.

3 januari 2017 av Henning Rasmussen

De flesta svenskar använder Google flera gånger varje dag, vilket betyder att det varje år görs flera miljarder sökningar med söktjänsten.

Runt varje nyår brukar Google presentera vad vi svenska - och för övrigt även resten av världen - sökte mest efter, och i år var det Pokémon GO som vi sökte efter mest.

Mobilspelet lev en riktigt landsplåga i somras, när både unga och gamla gav sig ut på jakt efter de små monstren. PÅ tredje plats hittar vi iPhone 7, mobiltelefonen som lanserades av Apple i höstas, men som omgärdats av spekulationer med tillhörande sökningar sedan i våras.

Både iPhone 7 och Pokémon GO återfinns både på den svenska och den internationella topplistan, så de ämnena väckte verkligen ett världsomspännande intresse.

Sport var populärt

Två andra sökningar som tog sig in på svenska Topp 5-listan var sökningar på fotbollsturneringen "EM 2016" samt "OS 2016", så sportintresset är stort i vårt avlånga land.

Sedan finns det sökningar som framstår som väldigt specifika, men som ändå lyckades ta sig in på topplistor, var till exempel "Hur lång är Sarah Sjöström", "Hur många deciliter är 280 gram pasta" samt den fråga som på sätt och vis både saknar svar och har många svar - "Varför vann Trump".

Se listan över de populäraste sökorden i Sverige

Se listan över de populäraste sökorden i världen

Kanske är du intresserad av...