Gps-satelliterna visar vägen

Din smartmobil vet alltid var på jorden du befinner dig tack vare den inbyggda gps-mottagaren. Här kan du se hur den avancerade tekniken bakom gps- systemet fungerar.

Hämta artikeln här

Möjligheten att använda gps har i dag blivit så utbredd att det kan vara svårt att förstå hur vi en gång klarade oss utan tekniken, men det är faktiskt bara 10-15 år sedan den började dyka upp bland privatpersoner. Då fick vi instruktionerna via en grovkornig skärm som satt monterad i bilen. Sedan dess har gps (Global Positioning System) vuxit i takt med att tekniken har krympt, och i dag finns både smartmobiler och armbandsklockor med inbyggd gps.


Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Sociala medier med GPS

Sociala medier med GPS

Garmins senaste gps för bilbruk är anpassad för dagens stora trend – sociala medier. Med hjälp av Facebook och gps:en går det nämligen att se var alla vänner och bekanta befinner sig.

Läs mer

Gps med mer trafikinfo

Gps med mer trafikinfo

TomTom lanserar nu sina första uppkopplade gps:er för konsumenter i Sverige – de nya navigatorerna TomTom GO LIVE 1000 och 1005.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Genial gps för smartmobilen

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLGenial gps för smartmobilen

En suverän gratis-gps till din telefon.

Läs mer

Nyeste

Allt om navigering via gps

Det krävs en hel del trick i telefonen för att den ska veta vart du är.

Läs mer

Bästa navigerings-appen för mobilen

Kan mobiltelefonen ersätta en riktig gps? Vi testar 6 navigerings-appar för Android, iOS och Windows.

Läs mer

Hitta skatter med din mobil

GRATIS GUIDE: Så går du på skattjakt med sin smartmobil och geocaching.

Läs mer