3 tips för övervakning

Kom ihåg detta när du vill skydda ditt hem.

Innan du skaffar en övervakningskamera bör du fundera på var den ska sitta, om den ska vara trådlös eller trådad och om du får filma där du har tänkt dig.

Här är 3 oumbärliga tips att tänka på innan du monterar en övervakningakamera:

1: Säker placering av övervakningskameran
Gör det omöjligt för inkräktare att förstöra övervakningskameran och därmed möjligheterna att spela in bevis. Montera kameran där den inte är speciellt synlig, eller så högt att den inte nås utan hjälpmedel. Samma sak gäller givetvis för ström- och nätverkssladdar. Det effektivaste sättet att skydda kablarna är att borra ett hål i väggen bakom kameran och föra in dem i huset den vägen.

2: Välj en övervakningskamera med trådlösa nätverk
De flesta övervakningskameror ansluts till routern via kabel, men vi rekommenderar en kamera som även fungerar med trådlösa nätverk då det gör dem mycket enklare att placera eftersom du slipper dra nätverkskablar. Var bara uppmärksam på att de flesta kamerorna måste vara anslutna till en dator via en nätverkskabel för att kunna installeras, men efter installationen kan de användas trådlöst.

3: Bryt inte lagen
Den primära avsikten med övervakningskameror är givetvis att hålla utkik efter tjuvar och andra ovälkomna gäster samt att kunna spela in om något händer så att det kan användas som bevisföring. Du måste dock komma ihåg att det bara är lagligt att övervaka ditt privata område. Var noga så att kameran inte ens kan se grannens tomt, någon annans hus eller offentliga platser som trottoaren utanför grinden eller trafiken på gatan utanför.

Läs mer om...
Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
100 GB video i fickan

100 GB video i fickan

Franska Archos nya videospelare levereras med en rekordstor hårddisk på 100 GB. Även musik och foton får plats i apparaten.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Rädda gamla videofilmer

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLRädda gamla videofilmer

Vi erbjuder alla våra prenumeranter ett komplett program för att överföra gamla videofilmer på VHS till datorn. Hämta program och utförlig vägledning på vår webbplats.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Gör film som i Hollywood

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLGör film som i Hollywood

Pröva din förmåga som regissör med programmet Lightworks, som har använts för att klippa flera kända Hollywoodfilmer. Programmet är gratis!

Läs mer

Nyeste

Proffsiga dvd-filmer av egna videoklipp

Med DVDStyler är det lätt att göra professionella dvd:er av egna videoinspeningar.

Läs mer

Gör film som i Hollywood

Pröva din förmåga som regissör med programmet Lightworks, som har använts för att klippa flera kända Hollywoodfilmer. Programmet är gratis!

Läs mer

Rädda gamla videofilmer

Vi erbjuder alla våra prenumeranter ett komplett program för att överföra gamla videofilmer på VHS till datorn. Hämta program och utförlig vägledning på vår webbplats.

Läs mer