Närbilder på stora avstånd

Med en zoom på 26x i den nya digitalkameran Pentax X90 går det att komma riktigt nära motivet, även om det befinner sig långt ­borta. Den kraftiga zoomen är dock inte ett rekord. Tidigare i år släppte Olympus sin kamera SP-800UZ, som har hela 30x zoom.

En unik funktion med objektivet i X90 är makrofunktionen som medger närbilder på avstånd ner till en centimeter. Med funktionen Intelligent Zoom utökas zoomomfånget 162,5 gånger.

För att bilderna ska bli skarpa även vid full zoom använder Pentax en bildstabiliseringsteknik kallad Shake Reduction. Den bygger på att ett gyro registrerar kamerans rörelser som sedan påverkar bildsensorn. Med funktionen Auto Picture väljer kameran automatiskt mellan sju motivprogram, som till exempel landskap, porträtt, sport och nattscen, genom att känna av ljuset i motivet. X90 kan även känna igen upp till 32 ansikten i ett motiv.

X90 kan spela in video i hd-upplösning. Filmerna kan visas direkt på en tv genom att kameran ansluts via hdmi. Räkna med att Pentax X90 kostar omkring 4 000 kronor.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Pc-baskunskap del 3

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLPc-baskunskap del 3

Windows håller ordning på dina bilder, och när du är klar med den här modulen kan du lägga in foton i datorn. Men viktigast av allt, du kan hitta dem igen.

Läs mer

Vad är det här?

Vad är det här?

Vi är på mässa i Köln, och titta vad vi hittade...

Läs mer

iPhone 7 vs. Galaxy S7 Edge: Kameratest

iPhone 7 vs. Galaxy S7 Edge: Kameratest

Vi har testat kamerorna i de två topptelefonerna för att avgöra vilken som är bäst.

Läs mer

Nyeste

Vad är det här?

Vi är på mässa i Köln, och titta vad vi hittade...

Läs mer

Kameror för sport och action

Vi testar sex stötsäkra och vattentäta actionkameror för ett aktivt liv och alla typer av sporter.

Läs mer

Fånga jultomten!

Leta fram din bästa kamerautrustning och var redo att fånga jultomten på bar gärning (om du har tur).

Läs mer