Fånga jultomten!

Han ser dig när du sover och han vet när du är vaken, men nu får det vara slut! I år ska du ta honom på bar gärning och vi berättar hur.

Jultomten är en slug rackare som smyger sig in i ditt hem, medan du ligger tryggt i din säng och sover. Men får det gå till så? Knappast. Så starta kaggebryggaren och leta fram din bästa kamerautrustning, för här ger vi dig våra bästa tips om jultomtefotografering!Övervakning
För att fånga jultomten mitt i hans ljusskygga verksamhet måste du vara vaken. Men om vi ska vara realistiska kommer säkert kaffet att ta slut och du sluter ögonen precis i samma ögonblick som jultomten kryper ut ur öppna spisen. Därför måste du först och främst sätta upp övervakningskameror på den mest uppenbara ställena: taknocken, skorstenen, i julgranen och inte minst i burken med småkakor och på mjölkhyllan i kylskåpet!


Använd mobilen
Du behöver inte en dyr spegelreflexkamera och all möjlig optik för att ta bilder av jultomten. En helt vanlig smartmobil kan klara biffen.


Jultomten i rörliga bilder
Det är förstås hur bra som helst att fånga jultomten på stillbild, men om du lyckas videofilma den lille gubben i rött och vitt får du ännu mer fötterna.


Skumraskbilder
Det hjälper förstås inte att du lämnar alla lampor på i hela huset. Då riskerar du bara att jultomten hoppar över ditt hus och flyger vidare till nästa. Därför måste du vara beredd på att ta bilder i svagt ljus.


Upp i luften
Jultomten kommer säkert att försöka fly när han väl upptäcker att du inte ligger i din säng. Skynda dig därför ut ur huset med din kameradrönare (som naturligtvis står redo vid ytterdörren) och fotografera jultomtens himlaflykt.


Säkerhetskopiera!
Nu har du fått dina bilder, men arbetet slutar inte där. För tänk om att bilderna försvann? Det får inte hända, så därför ger vi dig tre goda råd: säkerhetskopiera, säkerhetskopiera och säkerhetskopiera!


Det stora avslöjandet
Med bilderna i tryggt förvar är det dags att visa upp dem för omvärlden – men självklart inte utan ersättning. Avslöjande bilder av jultomten kan vara värda mycket pengar.

Läs mer om...
Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Håll ett öga på ditt hem via mobilen

Håll ett öga på ditt hem via mobilen

Med en IP-kamera i nätverket ser du i mobilen vad som händer hemma

Läs mer

iPhone 7 vs. Galaxy S7 Edge: Kameratest

iPhone 7 vs. Galaxy S7 Edge: Kameratest

Vi har testat kamerorna i de två topptelefonerna för att avgöra vilken som är bäst.

Läs mer

Kamera med projektor

Kamera med projektor

Telefoner med inbyggd kompass och gps:er med inbyggd kamera. Det tycks inte finnas några kreativa gränser när elektroniktillverkarna letar efter nya produkter att sälja.

Läs mer

Nyeste

Vad är det här?

Vi är på mässa i Köln, och titta vad vi hittade...

Läs mer

Kameror för sport och action

Vi testar sex stötsäkra och vattentäta actionkameror för ett aktivt liv och alla typer av sporter.

Läs mer

Fånga jultomten!

Leta fram din bästa kamerautrustning och var redo att fånga jultomten på bar gärning (om du har tur).

Läs mer