Få skarpare bilder under videosamtalet

Ny förbättrad programvara från Skype och bättre optik i webbkameran från Logitech ger skarpare bilder under videosamtal via internet.

Nu kan du slippa hackiga bilder och rörelser i slow motion under videosamtalet. Ett samarbete mellan leverantören av ip-telefoni Skype och tillverkaren av webbkameror Logitech har tagit fram ny programvara som utnyttjar Logitechs senaste webbkameror bättre och ger upp till fyra gånger skarpare bilder via internetuppkopplingen.

Logitech och Skype kallar kvalitetsförbättringen High Quality Video, och den nya programvaran överför bilder i en upplösning på 640x480 pixlar med 30 bilder i sekunden. Som jämförelse ligger standardupplösningen annars på 320x240 pixlar och 15 bilder i sekunden. Trots att webbkameror sedan länge har erbjudit högre upplösning har programvaran och internetförbindelsens hastighet inneburit begränsningar för bildkvaliteten. Det problemet rättar den nya programvaran till.

För att uppnå High Quality Video ska du använda Skype till ip-telefoni och ha en av Logitechs tre senaste webbkameror. Du måste också hämta nya versioner av Skypes och Logitechs programvara, ha en dual core-processor i datorn och använda en internetuppkoppling med en så kallad uppladdningshastighet på minst 384 kb per sekund. Uppladdningshastigheten är den hastighet med vilken din uppkoppling sänder data från datorn till internet.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
iPhone 7 vs. Galaxy S7 Edge: Kameratest

iPhone 7 vs. Galaxy S7 Edge: Kameratest

Vi har testat kamerorna i de två topptelefonerna för att avgöra vilken som är bäst.

Läs mer

Närbilder på stora avstånd

Närbilder på stora avstånd

Med en zoom på 26x i den nya digitalkameran Pentax X90 går det att komma riktigt nära motivet, även om det befinner sig långt ­borta. Den kraftiga zoomen är dock inte ett rekord. Tidigare i år släppte Olympus sin kamera SP-800UZ, som har hela 30x zoom.

Läs mer

Världens minsta kamera med utbytbart objektiv

Världens minsta kamera med utbytbart objektiv

Den som vill ha valmöjligheterna och kvaliteten från en kamera där det går att byta objektiv och samtidigt tycker att dagens SLR-kameror är för stora får problem

Läs mer

Nyeste

Vad är det här?

Vi är på mässa i Köln, och titta vad vi hittade...

Läs mer

Kameror för sport och action

Vi testar sex stötsäkra och vattentäta actionkameror för ett aktivt liv och alla typer av sporter.

Läs mer

Fånga jultomten!

Leta fram din bästa kamerautrustning och var redo att fånga jultomten på bar gärning (om du har tur).

Läs mer