Flickr får omfattande uppdateringar

Bildtjänsten Flickr får ny kostym och större lagringsutrymme.

Yahoos populära bildtjänst Flickr får inte bara ny design, utan även möjlighet att hantera videoklipp i upplösningen 1080p. Samtidigt får användarna en terabyte gratis lagringsutrymme för sina bilder och videoklipp. Enligt Yahoo ska det nya gränssnittet vara betydligt snabbare än det tidigare gränssnittet, samtidigt som ska ge användare en bättre överblick över sitt material tack vare dynamisk visning av bilder. Inspirationen är hämtad från Flickrs appar i mobiltelefoner.

Bakom kulisserna får alla användare en terabyte lagringsutrymme, och i samband med detta gör man det även möjligt att ladda upp bilder i betydligt högre upplösningar än tidigare, plus videoklipp på upp till tre minuter i upplösningen 1080p.

Användarnas reaktioner på de grafiska förändringar har inte enbart fått beröm från användarna, där många menar att gränssnittet fungerar dåligt, och ställer till med problem för personer med synnedsättningar. Flickr själva kommenterar klagomålen med att det är stora förändringar som har genomförts och att det kan ta tid att vänja sig vid det nya gränssnittet.


Läs mer om...
Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
De första bilderna av Merkurius baksida

De första bilderna av Merkurius baksida

Planeten Merkurius vänder alltid samma sida mot jorden i sin omloppsbana, och därmed har baksidan alltid varit okänd terräng. Nu har den amerikanska rymdflygstyrelsen NASA för första gången tagit bilder av den dolda sidan.

Läs mer

Svenskarnas semesterbilder

Svenskarnas semesterbilder

Canon Svenska har låtit undersöka svenskarnas fotograferingsvanor på semestern och frågat om allt från favoritmotiv till drömbilder. Majoriteten tar mellan 50-250 foton per semester och de flesta bilder sparas på datorn eller delas på sociala nätverk som Facebook. Den genomsnittlige semesterfiraren ser mest fram emot att fotografera sevärdheter, familj och vänner.

Läs mer

Bästa framkallningen på internet

Bästa framkallningen på internet

Bilder blir mycket roligare om de är framkallade och inte bara ligger på hårddisken. Vi testar framkallning via internet.

Läs mer

Nyeste

Ändra inloggningsbilden

De flesta funktioner i Windows 10 ställs in via den nya inställningsmenyn som nås direkt via Start-menyn.

Läs mer

Spara alla dina bilder på samma ställe

Med Canons fototjänst på internet, Irista, får du 15 gigabyte gratis för att spara bilder från kamera, mobil och dator.

Läs mer

Kul bilder

På internet finns det mycket skoj.

Läs mer