Få mer glädje av semesterbilderna

Under sommarsemestern får digitalkameran jobba för högtryck när semesterupplevelserna ska förevigas. Men ofta slutar semesterbilderna i en enda röra på hårddisken. Vi ger dig ett par goda råd till hur du får mer glädje av dina sommarbilder.

De flesta av oss knäpper bilder i tid och otid med digitalkameran när vi är på semester. Bilderna är ju helt gratis och vi är inte kritiska när vi trycker på utlösaren. Därför är det i regel heller inte enbart fullträffar som tonar fram på skärmen när minneskorten sätts i datorn efter resan. Vårt första råd för att få mer glädje av semesterbilderna är därför: Städa upp. Radera alla oskarpa bilder, bilder med halva huvuden och se till att bara behålla en eller två bilder av samma motiv.

Även om ljuset kanske inte blev helt rätt, och färgerna inte liknar verkligheten exakt, kan många bilder räddas med lite efterbehandling. Ett annat råd är därför att ge högen med bilder en sista touch i ett bildbehandlingsprogram, där du enkelt justerar färger och beskär bilderna. Och sedan har vi kommit fram till det tredje rådet: Visa upp bilderna. Med de flesta bildbehandlingsprogram kan du till exempel enkelt skapa ett snyggt bildspel som du kan visa upp för släkt och vänner.

I det aktuella numret av PC-tidningen kan du läsa mer om hur du får maximal glädje av semesterbilderna. Med tidningen följer programmet Photo Commander 5, som du kan använda till lättare bildbehandling och till att göra snygga kalendrar och bildspel.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Kul bilder

Kul bilder

På internet finns det mycket skoj.

Läs mer

Flickr får omfattande uppdateringar

Flickr får omfattande uppdateringar

Bildtjänsten Flickr får ny kostym och större lagringsutrymme.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Ändra inloggningsbilden

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLÄndra inloggningsbilden

De flesta funktioner i Windows 10 ställs in via den nya inställningsmenyn som nås direkt via Start-menyn.

Läs mer

Nyeste

Ändra inloggningsbilden

De flesta funktioner i Windows 10 ställs in via den nya inställningsmenyn som nås direkt via Start-menyn.

Läs mer

Spara alla dina bilder på samma ställe

Med Canons fototjänst på internet, Irista, får du 15 gigabyte gratis för att spara bilder från kamera, mobil och dator.

Läs mer

Kul bilder

På internet finns det mycket skoj.

Läs mer