Cookie- och Sekretesspolicy


FRÅGOR OM INTERNET

Här kan du ställa, läsa och svara på frågor som handlar om internet. Du kanske undrar över din internetanslutning, hur man ändrar teckenstorleken i Internet Explorer eller hur man sparar film från webbsidor.

Börja gärna med sökfunktionen överst på den här sidan för att se om det redan finns en fråga som tar upp just ditt problem.

Denna del av Fråga Oss Forum är en tjänst som PC-TIDNINGEN erbjuder, där tidningens prenumeranter kan hjälpa varandra med frågor och svar. Vi kan därför inte garantera svar eller en lösning på de ställda frågorna, men PC-TIDNINGENS experter följer dock kontinuerligt med i kategorin härunder.

Klicka på knappen Ställ en ny fråga nedan för att lägga upp en ny fråga i forumet (kom ihåg att logga in).

FRÅGOR OCH SVAR

Har du något att bidra med till det här inlägget – det kan vara ett svar, en kommentar eller en följdfråga – är du alltid välkommen att hjälpa till.

Skriv ditt svar i fältet nederst på sidan och klicka på Skicka när du är klar. Vi och alla läsare uppskattar din hjälp.

Vill du veta när det händer något nytt i det här ärendet klickar du på Prenumerera på den här frågan.

Om problemet har lösts kommer det bästa svaret vara gulmarkerat för att det ska vara lätt att hitta.

Sön, 2014-02-09 19:01 Oönskad reklam
Är offline
Medlem sedan: 2014-02-09

Jag får ständigt blinkande reklam om bland annat fel på hårddisk eller nästan full hårddisk eller bantning. Jag använder Adblock men reklamen kommer ändå. Den är mycket irriterande och jag befarar att det finns en risk med att klicka på att jag vill ha hjälp.

Hur blir jag av med skräpet?

Brunte

 

Man, 2014-02-10 13:11 #1
Markus Dahlberg
Erfaren medhjälpare
Är offline
Medlem sedan: 2009-07-07
Forum editor

Menar du att du ser denna reklam i webbläsaren när du surfar på internet? Pröva i så fall att ta bort webbhistoriken. I Internet Explorer sker det via kugghjulet/Internetaltertiv och knappen Ta bort… under Webbhistorik. OBS! Åtgärden raderar alla sparade lösenord, information i webbformulär, historiken över sparade webbsidor med mera.

Du bör även säka igenom datorn efter virus med ett uppdaterat antivirusprogram. Du kan också köra Malwarebyte' Anti-Malware, som finns på PC-tidningens cd.

Tor, 2014-02-13 23:54 #2
Är offline
Medlem sedan: 2014-02-09

Tack för svaren. Jag  använder Avast, Anti-Maleware, Ccleaner, ASC,IObit-Malware Fighter men blir ändå inte av med att min "hårddisk är full på grund av Windowsfel" (se ny bild (1).png) eller "Windowsfel! Tryck på ok för att rensa det genast"(se ny bild.png). Är det reklam eller Mal-ware? Det återkommer slumpvis i en dator i Internet Explorer 11 men inte i Chrome eller i en annan dator i de båda progrmmen. Kan någon ge mig något svar på vad det är och hur jag blir av med det?

brunte

 

ny_bild_1.png ny_bild.png
Fre, 2014-02-14 00:38 #3
Markus Dahlberg
Erfaren medhjälpare
Är offline
Medlem sedan: 2009-07-07
Forum editor

Bilden med Windows fel kommer från Systweak.com som är kända för falska program som invaderar datorn. Dessa brukar vara hopplösa att bli av med, men du borde komma en bit på vägen med de program du nämner.

Försök också rensa Internet Explorer. Klicka på kugghjulet och välj hantera tillägg. Inaktivera och tabort alla tillägg som är misstänkta.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Nyeste
Skapa en GRATIS profil

Skapa en gratis profil på vår webbplats och få tillgång till utvalda artiklar och guider.

UPPRÄTTA EN GRATIS PROFIL