Excel: Flytta data från rader till kolumner på nolltid

Här är ett tips som gör det enkelt att flytta data från en rad till en kolumn i dina Excel-ark.

Ibland är det nödvändigt att flytta en mängd data för att göra ett kalkylark i Excel mer överskådligt. Om det handlar om många fält, har du knappast någon lust att börja om från början och mata in allting igen. Lyckligtvis finns det en funktion som gör det möjligt att kopiera data från en eller flera rader, och klistra in den lodrät i en fler flera kolumner.

Så här gör du:

1. Markera det område med en eller flera rader som du vill flytta till kolumner, och tryck på Ctrl+C för att kopiera innehållet.

2. Klicka på en tom cell i kalkylarket.

3. Gå till fliken Start och klicka på den lilla pilen under Klistra in.

4. Under Klistra in klickar du på Transponera.

5. Nu har den utklippta datan gjorts om från rader till kolumner i kalkylarket, och du kan klistra in datan där du vill ha den.

Kom i håg att funktionen bara fungerar när du har kopierat informationen som vi beskriver här ovan.Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Ordning på ekonomin

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLOrdning på ekonomin

Lägg in alla dina inkomster och utgifter i vårt budgetark, så får du bättre koll på din ekonomi.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Kom i gång med Excel

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLKom i gång med Excel

Det spelar ingen roll om du vill ha kontroll över hushållsbudgeten, företagets ekonomi eller lån och amor teringar för huset. Med kalkylbladet Office Excel har du alltid överblick.

Läs mer

SM i Excel

SM i Excel

Nu ska första svenska mästaren i Excel koras.

Läs mer

Nyeste

10 kvicka tips och trick till Excel

Spara tid och möda i Excel!

Läs mer

Excel hittar mönster

Du kan få Excel att fylla i en hel kolumn, och siffrorna som du har matat in följer ett bestämt mönster.

Läs mer

Smart tips: Bli snabbare i Excel

Här är ett tips som gör det enkelt att flytta data från en rad till en kolumn i dina Excel-ark.

Läs mer