Vilken dator ska jag välja?

Ska din nästa dator vara en bärbar, en stationär eller kanske något helt annat? Möjligheterna är många, och här får du all hjälp du behöver för att välja rätt.

Hämta artikeln här

Vilken sorts dator ska du skaffa när den du har nu behöver bytas ut? Du kan givetvis köpa en stationär eller en bärbar dator – men du kan ju dessutom överväga en ultrabärbar, en pekdator, en smartmobil eller en kombinerad pekdator och bärbar dator. Här ger vi dig en komplett överblick över de många olika datortyperna som finns, så att du lättare kan ta reda på vad som passar dina behov.

En gång i tiden var det lätt att köpa en ny dator. Före 2010 fanns det praktiskt taget bara två olika typer av datorer: stationära och bärbara. Ville du ha en stor och kraftfull dator med stora utbyggnadsmöjligheter köpte du en stationär pc, ville du spara plats och kunna ta med dig datorn när du reste någonstans köpte du en bärbar. I dag – bara några år senare – ser världen annorlunda ut, och butikernas hyllor svämmar över av datorer i alla möjliga former och storlekar. Det finns pekdatorer, allt i ett-datorer där dator och skärm är hopbyggda och 2-i-1-datorer som både är bärbar och pekdator samtidigt.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

En skön nostalgisk promenad genom minnenas allé.

Läs mer

Anslut dig till den trådlösa framtiden

Anslut dig till den trådlösa framtiden

Forskning och utveckling av trådlös teknik exploderar – och du kan vara med.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Ta en skärmbild i Windows

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLTa en skärmbild i Windows

I många sammanhang kan det vara användbart att spara en bild av skärmen, vilket av Windows operativsystem du använder spelar ingen roll. Här visar vi hur du ska göra för att spara bilden som en fil.

Läs mer

Nyeste

Spara pengar

Kan du hålla huvudet kallt, även när drömdatorn lockar på butikshyllan?

Läs mer

Bästa reservströmmen till mobilen

Med ett extrabatteri går det att hålla liv i mobiltelefonen när du inte kan ladda den på vanligt sätt.

Läs mer

FBI hackar Phone

Apple höjer säkerheten i iPhone efter att FBI lyckats ta sig in i en iPhone.

Läs mer