iphone7plus_vs_galaxys7edge

Viktiga lanseringsdatum 2017

Har du tänkt byta smartmobil eller pekdator under 2017? Här är en överblick över när företag som Apple och Samsung förväntas lansera sina nyheter.

22 december 2016 av Mathias Alsted Lund Flinck

Februari: Microsoft Surface Studio

En schweizisk återförsäljare har sagt att Microsofts nya allt i ett-dator ska komma ut den 15 februari. Om det visar sig stämma kan den 28 tum stora datorn dyka upp över stora delar av Europa, förhoppningsvis även i Sverige.

Februari: Samsung Galaxy S8

Samsung vill ha revansch efter Galaxy Note 7-fiaskot. Samsung har tidigare lanserat nya Galaxy-telefoner i slutet av februari, och enligt rykten blir det likadant 2017. The Wall Street Journal har dock sagt sig ha information från källor inifrån företaget och säger att lanseringen i stället kommer att ske under slutet av april. Efter allt att döma verkar det hur som helst att vi kan förvänta oss en ny Galaxy-telefon någon gång under årets första fyra månader.

Mars: iPad Pro 2

Enligt en av de mer trovärdiga Apple-medierna, Macworld, förväntas Apple lansera två nya pekdatorer i mars, närmare bestämt två nya modeller i iPad Pro-serien. Modellerna ska komma att vara 9,7 och 12,9 tum stora, som föregångaren iPad Pro. Det finns även rykten om att det samtidigt ska komma ytterligare en modell som är 10,5 tum.

September: iPhone 7S eller iPhone 8

Apple har under åtskilliga år lanserat sina nya toppmodeller i september, och enligt rykten kommer det att bli så även 2017. Normalt borde Apple lansera en S-modell efter lanseringen av iPhone 7, men eftersom det är tio år sedan iPhone introducerades, kan namnet den här gången komma att bli iPhone 8. Om man ska tro ryktens kommer vi att kunna ta farväl av Hem-knappen och säga hej till en kantlös skärmdesign.

Kanske är du intresserad av...