verbatim pocket drive 250gb

I nummer 2/2010 testade vi bland annat små externa hårddiskar på 2,5 tum. ­Verbatim har nu tagit fram en ännu mindre extern ­lagringsenhet, som bygger på en hårddisk på 1,8 tum.

Pris:

1.200,00 kr
Kontrollera priser

Vårt betyg:

Läsarnas betyg:

 

Pocket Drive är verkligen liten och tunn. Den ryms i handflatan och kan bäras i en skjortficka utan att tynga den för mycket.

Trots det ringa formatet rymmer den 250 gigabyte. Det är mycket med tanke på hur liten den är. Den är dessutom ganska snabb. Vi klockar läshastigheten till 22,8 megabyte i sekunden och skrivhastigheten till 28,9 megabyte i sekunden. Sökhastigheten är 25,1 millisekunder. Det är riktigt bra.

På hårddisken ligger ­manualer på olika språk, bland annat svenska (det följer även med en tryckt manual). Där hittar vi även Dmailer, som är ett dugligt backupprogram, och VerbatimSync, som är ett utmärkt litet program för att synkronisera e-post, favoriter i ­Internet Explorer och viktiga filer. Det är ett smidigt sätt att få med sig sådant som man kan behöva när man flyttar till en annan dator.

Det enda vi kan klaga på är att priset är högt, men det beror förstås på att hårddisken är så liten. Storleken är värd sitt pris i detta fall.

Fakta

• Pris per gigabyte: 4:80 kronor
• Storlek: 1,8 tum
• Mått: 9x6,4x1,4 cm
• Vikt: 85 gram
• Program: Verbatim Sync,
Dmailer
• Övrigt: Usb-sladd, påse

  • Liten

  • Bra program

  • Dyr

Externa länkar
Läs mer om...
Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

En skön nostalgisk promenad genom minnenas allé.

Läs mer

Windows Update låser sig

Windows Update låser sig

“Konfigurerar uppdateringar. 37% är slutfört – stäng inte av datorn”. Så brukar det se ut när Windows installerar uppdateringar. Det händer dock att uppdateringen inte slutförs utan fastnar under vägen. Med det här går det att fixa irriterande fel i Windows Uppdatera.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Överför foton från mobil till pc

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLÖverför foton från mobil till pc

Det blir allt vanligare att ta bilder med mobiltelefonen. Här i artikeln visar vi hur du flyttar över bilderna från mobilen till datorn.

Läs mer

Nyeste

Spara pengar

Kan du hålla huvudet kallt, även när drömdatorn lockar på butikshyllan?

Läs mer

Bästa reservströmmen till mobilen

Med ett extrabatteri går det att hålla liv i mobiltelefonen när du inte kan ladda den på vanligt sätt.

Läs mer

FBI hackar Phone

Apple höjer säkerheten i iPhone efter att FBI lyckats ta sig in i en iPhone.

Läs mer