BRIO Sensor

Vägguttaget som både är säkert och smart

Kontakten från amerikanska Brio kan skydda både kluriga vuxna och nyfikna barn från stötar, plus att de kan samarbeta med sensorer för att göra huset hemmet säkrare.

5 januari 2015
Brio stik

LAS VEGAS: Elkontakten från Brio kostar omkring 300 kronor i sin biligaste version, och kan enkelt moniteras i väggen. En styrkrets i kontakten kör att uttaget vet vad som sticks in i kontakten, och det är något som inte är en kontakt, till exempel ett finger eller en gaffel, bryts strömmen och man riskerar inte att få en stöt.

Det demonstrerades för oss på CES-mässan genom att en av demonstratörerna plockade bort kåpan och stack fingrarna i kontakten utan att får någon stöt.

Trådlös och smart Brio lanserar även rök-, vatten- och CO-sensorer som kan placeras ut på strategiska platser i hemmet, och som kommunicerar med varandra via de intelligenta vägguttagen. En app på smartmobilen gör det möjligt att både övervaka och styra de elprylar som har satts i uttagen. Brio finns ännu inte här, men företaget satsar på en internationell lansering efter den amerikanska, vilken kommer att ske fortlöpande under året.

> Läs fler nyheter från CES 2015 här

Kanske är du intresserad av...