Spara tusenlappar på datortillbehör

Oavsett om du ska köpa en hdmi-kabel eller en mobiltelefon kan det finnas pengar att spara. Det kan vara stor prisskillnad mellan den billigaste och den dyraste modellen, och frågan är om det alltid är bäst att koncentrera sig på det dyraste alternativet? Vi har svaret.

Hämta artikeln här

Är det här verkligen nödvändigt? Lägg frågan på minnet och ställ den till dig själv nästa gång du går in i elektronikaffären med datortillbehör på inköpslistan. Denna enkla fråga kan nämligen spara en förmögenhet åt dig när du ska investera i datorutrustning, eftersom den kanske kan hindra dig från att köpa något som är onödigt dyrt.

Är det till exempel nödvändigt att köpa en hdmi-kabel med guldkontakter för över 1 000 kronor, när det går att få en mer normal för ett par hundralappar? Det korta och enkla svaret är: nej. Sladdar tillhör en av de produktkategorier där prisskillnaden kan vara mycket stor, trots att skillnaderna på sladdarna är väldigt små. Är det klokt att investera i den senaste routermodellen, när förra årets modell kan hittas mycket billigare? Här är svaret ett mer trevande nej, eftersom nyare modeller kan vara snabbare och erbjuda mer, men en ett år gammal modell är ofta mer prisvärd.

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

Gå på upptäcktsfärd i Windows 3.1

En skön nostalgisk promenad genom minnenas allé.

Läs mer

Anslut dig till den trådlösa framtiden

Anslut dig till den trådlösa framtiden

Forskning och utveckling av trådlös teknik exploderar – och du kan vara med.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Ta en skärmbild i Windows

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLTa en skärmbild i Windows

I många sammanhang kan det vara användbart att spara en bild av skärmen, vilket av Windows operativsystem du använder spelar ingen roll. Här visar vi hur du ska göra för att spara bilden som en fil.

Läs mer

Nyeste

Spara pengar

Kan du hålla huvudet kallt, även när drömdatorn lockar på butikshyllan?

Läs mer

Bästa reservströmmen till mobilen

Med ett extrabatteri går det att hålla liv i mobiltelefonen när du inte kan ladda den på vanligt sätt.

Läs mer

FBI hackar Phone

Apple höjer säkerheten i iPhone efter att FBI lyckats ta sig in i en iPhone.

Läs mer