Samsung ML-1915

Trots stadigt fallande priser på färglaserskrivare finns det fortfarande liv i monokroma, eller svartvita, laserskrivare.

Pris:

1.100,00 kr
Kontrollera priser

Vårt betyg:

Läsarnas betyg:

 

De är pålitliga och billiga i drift med lågt sidpris om du för det mesta skriver ut text.

En laserskrivare är mer av en arbetshäst än vad en bläckskrivare är. Den är alltid beredd oavsett hur mycketdu än använder den och du behöver aldrig oroa dig för intorkat bläck om den stått oanvänd ett tag.

Samsung ML-1915 är en liten och billig svartvit ­laserskrivare. Den kompakta formen gör den väl lämpad att stå på ett skrivbord. Pappersfacket rymmer 250 ark, men utmatningsfacket bara 80.

Skrivaren bjuder på en del intressanta funktioner, som till exempel AnyWeb. Med hjälp av den går det att välja delar av en webbsida och bara skriva ut dem. HP och Canon har liknande funktioner.

Nu är det dock på text en sådan här skrivare ska briljera, men vi är inte imponerade. Texten blir visserligen skarp och alla gråtoner får jämna och fina övergångar. Men det går för trögt. I standbyläge tar det hela 45 sekunder innan den första sidan kommer ut. Är skrivaren i ­arbetsläge tar det en halv minut och det tar en ­hel ­minut att få ut tio ­sidor. Återigen är det uppstarten som spökar, men är skrivaren väl i gång spottar den ur sig 18 sidor i minuten.

Hastigheten går att leva med och ML-1915 är i grund och botten avsedd för den som skriver ut många textsidor. Vill du däremot kunna skriva ut i färg då och då finns det flera multifunktionsenheter i samma prisklass som har mycket mer att bjuda på. Då kan du till exempel ta kopior och ­ansluta skrivaren trådlöst till ett nätverk.

Fakta

• Typ: Monolaser
• Upplösning: 1 200x600 dpi
• Pappersfack: 250 ark
• Utmatningsfack: 80 ark
• Minne: 8 MB
• Anslutning: USB 2.0
• Mått: 36x38,9x19,7 cm
• Vikt: 7,25 kg

  • Billig

  • Praktisk design

  • Kompakt

  • Startar långsamt

  • Få funktioner

Externa länkar
Läs mer om...
Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Stort test av billiga svartvita laserskrivare

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLStort test av billiga svartvita laserskrivare

Här testar vi sex små, kraftfulla och billiga modeller och visar var du får mest för pengarna.

Läs mer

Kompakt svartvit laser

Kompakt svartvit laser

Trots stadigt fallande priser på färglaserskrivare finns det fortfarande liv i monokroma, eller svartvita, laserskrivare.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Den bästa färglasern för runt 2000 kronor

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLDen bästa färglasern för runt 2000 kronor

Jämförande test: Snabba och snygga utskrifter? Då kan en färglaserskrivare vara lösningen.

Läs mer

Nyeste

Den bästa färglasern för runt 2000 kronor

Jämförande test: Snabba och snygga utskrifter? Då kan en färglaserskrivare vara lösningen.

Läs mer

Stort test av billiga svartvita laserskrivare

Här testar vi sex små, kraftfulla och billiga modeller och visar var du får mest för pengarna.

Läs mer

Flotta färger i laserkvalitet

Vill du ha snabba utskrifter i färg är det svårt att slå Konica Minoltas nya färg­laserskrivare. Precis som andra laserskrivare är den tung och mastig när den står på skrivbordet.

Läs mer