ny_printer_canon

3 tecken på att du behöver en ny skrivare

Inte behöver du en ny skrivare! Eller? Kanske är det dags…

21 mars 2016 av DAU

Om färgerna skiftar och ser väl underliga ut eller om det börjar bli synliga ränder i enfärgade områden kan det vara dags att fundera på en ny skrivare. Dagens skrivare ger snygga och färgexakta utskrifter och de fungerar direkt även om de står oanvända ett tag. Många av dem har moderna funktioner som till exempel trådlösa utskrifter från mobila enheter eller fjärråtkomst för utskrifter via webben.

Här är tre tydliga tecken på att det är dags att byta skrivare. • Är skrivaren så gammal att tillverkaren för länge sedan har slutat att uppdatera drivrutiner och verktygsprogram kan det uppstå problem om du uppdaterar datorn till Windows 10.

• Har skrivaren det allt svårare att greppa tag i papperet eller om det dras in snett när utskriften börjar kan det bero på att gummivalsarna börjar hårdna eller att något kugghjul är utnött. Vi avråder från att byta andra delar än färgpatroner och i förekommande fall skrivarhuvud. Det är inte säkert att det blir bättre.

• Nya färgpatroner och tonerkassetter kan vara extremt dyra. De kan till och med vara dyrare än en helt ny skrivare. Anledningen är att förbrukningsvaror tillverkas i färre antal ju äldre en skrivare är och när efterfrågan minskar kan det vara svårt att ens hitta några originaltillbehör. Behöver du en enklare skrivare är det faktiskt ofta billigare att köpa nytt. Detta gäller även om de förbrukningsvaror som följer med nya skrivare oftast är i speciella leveransversionen som innehåller mindre bläck/toner. Därför är det en bra idé att att ta reda på vad en full uppsättning förbrukningsartiklar kostar. För en laserskrivare kan fyra tonerkassetter och en trumma kosta många tusenlappar.

> Allt om skrivare, både bläck och laser

Kanske är du intresserad av...