3 tecken på att du behöver en ny skrivare

Inte behöver du en ny skrivare! Eller? Kanske är det dags…

Om färgerna skiftar och ser väl underliga ut eller om det börjar bli synliga ränder i enfärgade områden kan det vara dags att fundera på en ny skrivare. Dagens skrivare ger snygga och färgexakta utskrifter och de fungerar direkt även om de står oanvända ett tag. Många av dem har moderna funktioner som till exempel trådlösa utskrifter från mobila enheter eller fjärråtkomst för utskrifter via webben.

Här är tre tydliga tecken på att det är dags att byta skrivare.
• Är skrivaren så gammal att tillverkaren för länge sedan har slutat att uppdatera drivrutiner och verktygsprogram kan det uppstå problem om du uppdaterar datorn till Windows 10.

• Har skrivaren det allt svårare att greppa tag i papperet eller om det dras in snett när utskriften börjar kan det bero på att gummivalsarna börjar hårdna eller att något kugghjul är utnött. Vi avråder från att byta andra delar än färgpatroner och i förekommande fall skrivarhuvud. Det är inte säkert att det blir bättre.

• Nya färgpatroner och tonerkassetter kan vara extremt dyra. De kan till och med vara dyrare än en helt ny skrivare. Anledningen är att förbrukningsvaror tillverkas i färre antal ju äldre en skrivare är och när efterfrågan minskar kan det vara svårt att ens hitta några originaltillbehör. Behöver du en enklare skrivare är det faktiskt ofta billigare att köpa nytt. Detta gäller även om de förbrukningsvaror som följer med nya skrivare oftast är i speciella leveransversionen som innehåller mindre bläck/toner. Därför är det en bra idé att att ta reda på vad en full uppsättning förbrukningsartiklar kostar. För en laserskrivare kan fyra tonerkassetter och en trumma kosta många tusenlappar.

> Spara pengar när du skriver ut

Spegla till din TV

Spegla din dator, smartphone eller surfplatta till din TV.

Läs mer

Årets bästa erbjudande!

Få koll på allt om datorer, Windows, internet, surfplattor och smarttelefoner. Spara 689 kronor och få samtidigt tillgång till massor av extra online-fördelar.

Läs mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

PC-tidningen
Mest lästa
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Så dyra är dina utskrifter

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLSå dyra är dina utskrifter

Vi har skrivit mer än 27000 sidor på 13 skrivare, använt 200 bläckpatroner, 68 tonerkassetter och kan därför mer exakt än någonsin tala om vilken skrivare som kan skriva ut mest. Läs mera här och spara sköna tusenlappar.

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Hitta de billigaste utskrifterna

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLHitta de billigaste utskrifterna

Vi tar reda på hur mycket det kostar att skriva ut på elva vanliga skrivare. Det finns mycket pengar att spara…

Läs mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://pctidningen.se/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_sv-SE/plus_gron2.png" alt="EXKLUSIVT INNEHÅLL" title="EXKLUSIVT INNEHÅLL" width="28" height="28" class="default"/></span>Enkla utskrifter från surfplattan

EXKLUSIVT INNEHÅLLEXKLUSIVT INNEHÅLLEnkla utskrifter från surfplattan

Artikeln visar hur du skriver ut från en surfplatta eller en mobiltelefon.

Läs mer

Nyeste

Tre bra skrivartips

Skrivarbläck är fruktansvärt dyrt, vilket betyder att du kan spara mycket pengar om du kan effektivisera dina utskrifter. Här är tre tips som får dina bläckpatroner att räcka längre.

Läs mer

3 tecken på att du behöver en ny skrivare

Missa inte tecknen som avslöjar att det är dags att köpa en ny skrivare.

Läs mer

Bra skrivare, dyra utskrifter

Canon Selphy CP1000 är en mycket lättanvänd fotoskrivare som visserligen är billig att köpa, men som är dyr i drift.

Läs mer